desno-sam-ja-sa-28-godina,-dok-sam-bila-veganka:-danas-imam-44,-jedem-samo-jednu-stvar-i-pogledajte-kako-izgledam

10.05.2019. 17:36

Petnaest godina sam bila veganka jer sam mislila da je to najzdravija opcija. Međutim, kad sam počela da jedem meso, doživela sam transformaciju u koju i dalje ne verujem.

„Levo sam ja sa 44 godine, a desno ja sa 28 godina“ Foto: Instagram

Nikol Karter (44) iz Kalifornije je sa 18 godina postala veganka. Iz ishrane je, osim namirnica životinjskog porekla, izbacila i šećer i alkohol.

Nikol, danas majka dvoje dece i popularna Instagramerka, tvrdi da joj je veganska ishrana uništila imuni sistem. Tek kada se vratila mesu, kaže, ponovo je ona stara, a izgleda bolje nego ikad.

– Zbog veganske ishrane patila sam od bolova u zglobovima, anksioznosti, depresije, nesanice i stalno sam bila bez energije. Stalno sam imala i probleme sa varenjem i zatvorom, a 2012. godine mi je konstatovan ulcerozni kolitis – kaže Nikol.

Ona se, kaže, pored svega toga takođe stalno borila sa kandidom.

– Nivoi hormona su mi se poremetili, kao i štitna žlezda. Imala sam i problema sa žuči i pankreatitis. Pokušavala sam sve i svašta kako bih pomogla sebi, ali tek kada sam prešla na mesnu ishranu došlo je do poboljšanja – kaže Nikol koja je sada otišla u drugu krajnost i jede gotovo isključivo meso.

– Ljudi misle da meso izaziva rak, holesterol, dijabetes. Ništa od toga nije tačno i ja se osećam a i izgledam nikad bolje otkad jedem samo meso. Dok sam bila veganka bila sam pothranjena. Dok sam bila veganka imala sam 59 kilograma i konstantno bolesna. Danas, sa 44 godine, imam 54 kilograma, izgledam bolje nego ikad i zdravija sam nego ikad – tvrdi Nikol.