detalj-na-kosi-koji-je-svima-promakao-scena-iz-8222igre-prestola8220-koja-otkriva-ko-moze-da-pobedi

16.04.2019. 19:01

Ljubitelji serije „Igra prestola“ obožavaju skrivene poruke koje im kreatori šalju iz sezone u sezonu. Postoje suptilne poruke koje se oslikavaju na Sansinoj kosi i garberobi koju nosi Sersi jer predstavljaju menjanje lika i psihološku promenu zbog okolnosti koje su ih zadesile. Ali, postoji još jedan znak pored puta koji mnogi nisu ni primetili.

Dneris Targerijan Foto: Profimedia

U prvoj sezoni Deneris Targarijan je tehnički prodata od strane svog brata Dotrakijima. Buduća majka zmajeva je saznala da je u njihovoj kulturi veoma cenjen kult kose. Naime, pletenice, svaka nova pletenica, je znak da ratnik je pobedio u borbi. Ukoliko izgubi njegova čast mu je oduzeta sečenjem kose.

Kultura koju je Deneris prisvojila se odrazila i na njenu kosu. Pa, tako iz sezone u sezonu pletenice na glavi su sve gušće i sve veće jer majka zmajeva ne prestaje da pobeđuje u surovoj borbi za gvozdeni presto.

Sa svakom novom pobedom dodata je po jedna nova pletenica u njenoj kosi.

PleteniceFoto: Profimedia

Ovo je sjajan način na koji je odala čast Dotraki kulturi koju je zavolela, iako je bila nasilno smeštena među divljim ratnicima.

U poslednjoj epizodi osme sezone saznaćemo da li će Deneris dodati još jednu pletenicu ili će ostati bez kose, zavisno od toga da li će sesti za gvozdeni presto ili ne.