devedesetih-snimila-je-najprovokativniju-scenu-ikad:-proglasena-je-za-najgoru-glumicu,-a-danas-kad-je-ljudi-vide-ne-veruju-ocima

23.08.2019. 11:33

Legendarni film ‘Showgirls’ snimljen 1995. godine prvobitno je naišao na oštre kritike, ali vreme je radilo u njegovu korist, pa je poslednjih godina dobio kultni status. Glumica koja je tada osvajala svojom lepotom i besprekornom linijom u ulozi go-go plesačice Nomi Malone, je danas 47-godišnja Elizabet Berkli. Plavokosa lepotica sada je okupirana drugim životnim obavezama.

Elizabet Berkli Foto: Profimedia

Karijeru joj je obeleželia seksi uloga u kontroverznom filmu, a za koji je Elizabet Barkli dobila i dve Zlatne maline za najgoru glumu i debitantkinju. Ta joj je uloga obezbedila epitet jedne od najseksipilnijih žena u svetu filma. Kritičari smatraju da je ‘Showgirls’ kriv za to što nije ostvarila blistavu karijeru, a često je u intervjuima odbijala da priča o čuvenom filmu.

„Bez obzira da li vas je bilo sramota od ovog filma, ali ipak ste bez daha pratili Nominu borbu, nadam se da vam je film tešio i dizao raspoloženje’, izjavila je Elizabet.

Elizabet Berkli rođena je 28. juna 1972. u Farmington Hillsu (Mičegen). Od najranijeg detinjstva volela je da pleše, a sa pet godina roditelji su je upisali u plesnu školu „Detroit Dance Company“ i napravili posebnu prostoriju u kući kako bi mogla da trenita. Studirala je englesku književnost, a nakon diplomiranja počela je da se bavi modelingom u jednoj od najvećih američkih agencija „Elite Model Managementu“.

Elizabet BerkliFoto: Profimedia

Prvu ulogu dobila je u filmu ‘Fog’ 1987. godine, a potom u serijama ‘Day by Day (1988.) i ‘Saved by the Bell’ (1989.) Nakon toga pojavila se u serijama ‘Life Goes On’ te ‘Baywatch’, rame uz rame s Pamelom Anderson i Dejvidom Haselhofom.

Nakon filma ‘Showgirls’ nije imala neke zapaženije uloge. Pojavila se u još nekoliko projekata, poput serije ‘CSI: Miami’, ‘Zakon i red’ i glumila je u pozorištu u Londonu i na Brodveju.

Elizabet BerkliFoto: Profimedia

Ali, onda se Elizabet Berkli posvetila svom privatnom životu.

Od 2003. godine je u braku sa umetnikom Gregom Lorenom (nećakom modnog dizajnera Ralfa), s kojim je 2012. godine dobila sina Skaja.

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.