DIREKTORKA I OPŠTINA NE POŠTUJU ZAKON

DIREKTORKA I OPŠTINA NE POŠTUJU ZAKON

Iako je Agencija za borbu protiv korupcije u dva navrata slala predlog da se direktor Doma zdravlja Kuršumlija Uranija Petrović zbog sukoba interesa razreši te funkcije, niko ne reaguje, ni ona, a ni lokalna samouprava pod čijim krovom je Dom zdravlja. Poslednja preporuka Agencije za borbu protiv korupcije stigla je krajem oktobra prošle godine.

Oba rešenja se stavljaju u vezu sa tim što je Petrović prvo zaposlila svoju ćerku, a zatim joj dala i specijalizaciju.Iako je Petrović obavestila Agenciju za borbu protiv korupcije da je na konkursu za specijalizaciju bilo dva kandidata, od kojih je jedan njena ćerka,to je po rešenju Agencije ne oslobađa odgovornosti, jer je ona pre svega vršilac javne funkcije.

-Naša ustanova tek će da oseti poseldice bahatosti ove perjanice SNS, jer idu na naplatu sva sudska potraživanja lekara koje je otpustila bez ikakvog zakonskog okvira, a posledice njene samovolje osećaju i pacijenti, jer neće da kupi materijal za mamograf, pa on ne radi- kazao je primarijus doktor Tomislav Arsenijević koji je kao radiolog zaposlen u Domu zdravlja u kuršumliji.

On se povodom situacije u ovoj zdravstvenoj ustanovi obratio i ministru zdravlja Zoranu Lončaru i ukazao na sunovrat u Domu zdravlja, za koji je, kako kaže, odgovorna Petrović.

Ranije smo pisali o tome, a tekst možete pročitati ovde: http://www.toplicke.com/dom-zdravlja-sluzi-za-licne-interese-direktora/

Ipak, i nadležno ministartsvo ćuti.

Iako je mesecima Uranija Petrović u žiži javnosti, reakcije nema.

Kuršumlija ima još jednog funkcionera koji je omogućio članu svoje porodice da se "ovajdi". A tekstove o tome možete pročitati ovde:

Majka sekretar (direktor) zaposlila ćerku u Crvenom Krstu u Kuršumliji
U opštinskoj organizaciji Crvenog Krsta u Kuršumliji došlo je do zloupotrebe službenog položaja. Ćerka sekretara Crvenog Krsta, Radosave Mićović zaposlena je, odlukom upravnog odbora, bez konkursa u Crvenom Krstu Kuršumlija, kako bi mogla da koristi pravo na porodiljsko bolovanje. Obzirom da je pr…
MAJKA DIREKTOR PRETI NOVINARIMA ZBOG OBJAVLJENE VESTI
Gospođo Radosava Mićović, tužite nas! Ne samo i vi, i svi oni koji misle da trebaju i da smo preneli neistinu na našem sajtu! Ali pre toga želim da vam postavim nekoliko pitanja! Odakle vam pravo da pretite Medijima- novinarima koji pošteno zaradjuju svoj novac? Jel zato što ste direktor Crvenog Kr…

Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...