U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- Nakon istupanja nekih sindikata da je Kuršumlijska banja prodata Planinki jeftino oglasio se nekadašnji gneralni direktor ove firme Đorđe Eraković koji tvrdi da je ova firma većinski izgradila „Žubor“. Njegovo pismo objavljeno je u „Politici“ 24. avgusta a mi ga prenosimo u celosti:

  Planinka za 55 godina imala samo dva direktora, Đorđa Erakovića i Radovana Raičevića

  Planinka većinski vlasnik „Žubora“

  U tekstu cenjene novinarke Jasne Petrović Stojanović od 20. avgusta ove godine ističe se neslaganje Udruženja sindikata penzionera Srbije da se prodaju „Žubor“ i Kuršumlijska banja. Po mom dubokom uverenju, ovo je želja da se obezbedi vreme kako bi se dokrajčilo propadanje ovih naših bogatstava. Ispravno bi bilo da se pokrene odgovornost onih koji su ova dobra zatirali i uništavali u periodu od njihovog preuzimanja od Fonda PiO. Da je „Žubor“ radio u tom periodu ostvarilo bi se više hiljada noćenja i boravka penzionera u ovom objektu, pa bi se izbeglo pustošenje i odnošenje svega vrednog iz njega, između ostalog i umetničkih slika ogromne vrednosti, čuvenog umetnika Joža Ciuhe iz Ljubljane.

  Pročitajte i…  Mesne zajednice pokazale umeće u spremanju tradicionalnih jela, Stubal pobednik

  Moj dopis objavljen u „Politici“ 28. avgusta, 2016. godine u rubrici „Među nama“ pod naslovom „Šta je istina o izgradnju Žubora“, nije nikog zainteresovao. U njemu sam, kao nekadašnji generalni direktor Planinke iz Kuršumlije izneo istinite podatke da je ova firma bila investitor za „Žubor“ sa većinskim delom sredstava. O ovome postoji originalna dokumentacija o uzetim kreditima, o beneficiranoj kamati koja je plaćana iz budžeta Republike Srbije i sredstvima koje je „Planinka“ uz sopstveno učešće koristila od SIZ- a za geološka istraživanja i SIZ-a za vodoprivredu. Samo beneficirana kamata iznosi blizu 34 odsto sredstava koje je tada dao tadašnji SIZ PIO. Čudnovato je da se „Planinki“ prodaje olimpijski bazen, koji je sagradila sopstvenim sredstvima 1968. godine, kao i niz drugih sagrađenih i adaptiranih objekata.

  Pročitajte i…  U Blacu održano prvo Državno prvenstvo ultralakih aviona i motornih zmajeva

  Dobru nameru novinarke da sazna istinu pomoći ću kopijom originalne stranice ugovora o izgradnji.

  Drage moje kolege penzioneri, kao i  gosti, njih hiljade koji su danas živi, neka se sete blagodeti uživanja u ovoj banji i neka je preporuče, jer će od nje „Planinka“ brzo napraviti mesto za uživanje, kakvo bi danas bilo da ga nisu urnisale šićardžije.

  Đorđe Eraković

  Dipl. ek. u penziji i realizator programa „Žubvor“ sa svim radnicima „Planinke“ Kuršumlija

  Tekst u politici:

   

   

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470960