Dobar pekar para vredi

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Potražnja za školovanim i dobrim pekarima na tržištu je velika. Zbog toga je Poljoprivredna škola “Radoš Jovanović Selja” u Prokuplju prošle školske godine povećala broj upisanih đaka za zanimanje pekar, sa nekadašnjih 15 na 30.

  -Nekada smo za školovanje pekara upisivali po 15 svršenih osnovaca. Bilo je godina kada smo i tu kvotu teško popunjavali. Sada je situacija sasvim drugačija. Tržište rada sada oskudeva sa školovanim i dobro obučenim pekarima, izjavila je profesor prehrambene grupe predmeta u Poljoprivrednoj školi Tatjana Ranđelović i dodala da je ove školske godine interesovanje za upis za ovo zanimanje nadmašilo sva očekivanja.

  Tokom trogodišnjeg školovanja, učenici veliki deo vremena provode na praktičnoj nastavi u školskoj radionici.

  Pročitajte i…  Četiri medalje za mlade karatiste Karate kluba Blace na Svetskom prvenstvu u Češkoj

  Biti dobar pekarski majstor, zahteva mnogo znanja i ideja. Zbog toga đaci obilaze i velike pekare na području Toplice, gde na praktičan način mogu da vide kako se prave razne vrste hleba, peciva, slavski kolači, pogače, razne vrste bureka i drugi pekarski proizvodi.

  Da se u ovoj obrazovnoj ustanovi dobro radi, govore razna priznanja koja učenici Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“ dobijaju na mnogim takmičenjima širom Srbije.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473545


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...