DOBILA ZLATNIK I UNUKA

Vesna Jovanović (58) iz Prokuplja juče je imala čak tri razloga za slavlje, a Božić je u njihovoj porodici najradosniji praznik. Rođenje Isusa Hrista u dve godine donelo joj je dva unuka, a ove godine i zlatnik iz Božićne česnice u crkvi Svetog Prokopija.

-Rođenje Hrista je oduvek bio najradosniji praznik u porodici, ali od prošle godine 7. Januar nam je doneo i Isaka, unuka mog mlađeg sina Milana koji živi u Norveškoj. Ove godine duplo sam se obradovala, jer sam dobila još jednog unuka Borisa od mlađeg sina Ivice koji živi na Malti i zlatnik iz božićne česnice- presrećna je Vesna.

Ona dodaje da se bebi nisu nadali, jer je termin za porođaj bio nakon Pravoslavne nove godine.

-Kao i svake godine tradicionalno idemo u crkvu na Badnje veče da prisustvujemo paljenju Badnjaka i lomljenju Česnice. Ona se deli deci, ali kako su sva koja su bila prošla, sveštenik je dao dva parčeta i mom suprugu. Nisam mogla da pojedem, pa sam svoje parče stavila u džep i donela kući. Kada sam krenula da mesim česnicu, izvadila sam komad Česnice i primetila zlatnik. Nakon par sati, sin je zvao i rekao da se snaja porodila-prepričava Vesna, koja kako kaže još uvek ne može da dođe sebi od radosti i sreće koja ih je snašla.

Ona dodaje da je to sve božji dar.

U njenoj porodici Badnje veče se obeležava kao nekada, uz posnu trpezu na zemlji,odnosno na podu dnevne sobe, gde Jovanovići prospu slamu i postave jastuke na kojima sede. Iako su sinovi u belom svetu, nastavili su tradiciju, pa je baš novopečeni otac na Malti pre porođaja tako postavio sa svojom porodicom Badnju večeru i nakon toga sa ćerkom Anikom ispratio svoju suprugu Aleksandru na porođaj!


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...