dok-su-zene-ludela-za-sasom,-seka-ga-je-ocarala:-zavoleli-se-kao-tinejdzeri-i-danas-su-najlepsi-sportsko-ljubavni-par

„Često sam dolazio sa društvom u jedan kafić na Vračaru i jedne večeri sam video divnu i zgodnu devojku. Prijatelji su mi kazali da joj je nadimak Seka i pošto smo razmenili poglede i osmehe upoznali smo se. Zaljubio sam se u nju i teško su mi padale pripreme s Partizanom i reprezentacijom“, otkrio je jednom prilikom selektor i košarkaški as Saša Đorđević (51) koji večeras predvodi naš tim na utakmici protiv Grčke (meč je uvertira u predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini).

A najzaslužniji za to što su se njih dvoje upoznali dok su još bili tinejžeri (Saša je za crno -bele igrao od 1983. do 1992. ) bio je košarkaš Nebojša Ilić, kasnije kum na njihovom venčanju.

Kako je hemija između Seke i Saleta brzo planula, tako su se i „stvari“ među njima brzo odvijale.

Seka i SašaFoto: RAS Srbija

Počeli su da se zabavljaju. U to vreme Saša je imao „brdo“ obožavateljki (ima ih i sada), ali ih je Seka sve pobedila.

Jeste Đorđeviću bilo teško da se odvaja od Seke, ali košarka nije mogla da čeka. A kada je veza prava, sve se lako usklađuje i nema te prepreke koja može da je naruši.

Sale je postajao sve istaknutnija figura u košarci pa je i njegova veza sa Sekom postajala sve izloženija javnosti koja je komentarisala da su njih dvoje prelep tandem (govori se to i danas).

Ona ga je često gledala sa tribina, a da je romantik Sale je pokazao 1997. godine na Evropskom prvenstvu u Barseloni kada je posle koša koji je našoj reprezentaciji doneo važnu pobedu, otrčao u publiku i poljubio svoju devojku.

Od grada do grada

Saletova karijera je išla ulaznom putanjom. Igrao je za Olimpiju Milano u kojoj je 2005. završio igračku karijru, Barselonu, Real Madrid…

Nakon što je okačio dres posvetio se trenerskoj karijeri. Predvodio je tim Olimpije Milano, Bajerna iz Minhena, Panatinaikosa.

Seka kojom se oženio i sa kojom je dobio ćerke Taru i Tesu pratila ga je iz grada u grad – žveli su u Bolonji, Barseloni, Milanu koji obožavaju, Madridu, Portlandu (koji im se nije posebno dopao).

Njihova oaza je kuća na Senjaku koji su pažljivo opremali.

Seka i Sale ĐorđevićFoto: Oliver Bunić / RAS Srbija

„Ako čovek ne može da uživa kod kuće, onda posao nije obavljen do kraja. I u Milanu prostorom dominiraju stvari od drveta, mada su nam svima najdraže fotelje, trosedi i veliki jastuci u koje na kraju dana možemo da se “ugnezdimo” i gledamo televiziju. Boje su slične ovim beogradskim, bela, bordo i njihova kombinacija“, ispričao je Sale za magazin „Helo“.

U porodičnoj kući desio se i jedan ovakava momenat:

„Kada sam igrao oproštajnu utakmicu u Beogradu, u ovoj kući spavalo je desetak mojih intenacionalnih kolega koje nismo mogli da smestimo u prebukirane hotele. Bili su tu Riva, Menegin, Dakuri. Mnogo im se dopao Beograd. Provozali smo ih po celom gradu, pokazali smo im Kalemegdan, Hram, Ušće, Adu, vodili ih na splavove i zaista su bili oduševljeni. Proveli su nekoliko nezaboravnih dana“.

Ćerke

Brak Saše i Seke Đorđevića privremeno su bile narušile glasine o preljubi koje je selektro naše reprezentacije oštro demantovao.

I glasine su utihnule, dok se i danas navode njegore ranije izjave posvećene najbližima:

„Imam fenomenalnu suprugu pored sebe, porodicu, prijatelje. A moj najveći uspeh u karijeri je da volim ono što radim, to je važno, a ne da radiš ono što voliš“.

Đorđević je sa suprugom dobio Taru i Tesu, a o naslednicama je rekao:

„Tara je počela da igra košarku, ali joj možda više prijaju tenis i plivanje, a dobra je i skijašica. Verujem da će Tesi košarka biti sport broj jedan. Još je mala ali i ona već odlično skija. Obe lepo crtaju i odlično im idu jezici. Vole se, mada se ponekad i svađaju. Po karakteru su sasvim drugačije. Tesa je neviđeni borac, mora sve da vidi, voli da je u centru pažnje i vrlo je prodorna. Za razliku od nje, starija je stidljiva“ („Hello“).

Seka koja retko daje intervjue, a koju prate komplimenti da se „godinama ne menja“, nadovezala se:

„Tara i Tesa su građene na Sašu. Moram da priznam da sa starijom ćerkom već mogu da razmenjujem garderobu. Ali, kad ponosno pomislim da devojčice liče na mene, uvek se nađe neko ko zaključi da su “isti tata”. Međutim, nedavno sam u jednom društvu procenila kako Tesa liči na Sašu, a prijatelji su me ubedili da je “ista mama”. Baš mi je godilo“.

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.