dom-zdravlja-blace-obelezio-nacionalni-dan-borbe-protiv-raka-dojke

Prema Kalendaru javnog zdravlja 20. mart se obeležava kao Nacionalni dan borbe protiv raka dojke. Dom zdravlja Blace je povodom obeležavanja ovog značajnog datuma organizovao niz zdravstveno-vaspitnih aktivnosti.

U radnoj organizaciji, d.o.o ,,Maks” je održano predavanje na ovu temu, sa osvrtom na samoregled dojke, sa ciljem da skrene pažnja na rasprostranjenost ove bolesti, na podizanju svesti o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.
Radnice u ovoj radnoj organizaciji su edukovane od strane zdravstvenih radnika za pravilno izvođenje samopregleda dojke, vremenu, mestu i načinu samog pregleda.

Nakon predavanja radnicama je odrađen i lekarski pregled, uz merenje krvnog pritiska i šećera u krvi. Na istu temu je podeljen zdravstveno – promotivni materijal u vidu brošura i limfleta.
Izložbene postavke povodom dana borbe protiv raka dojke, su postavljene u čekaonicama Doma zdravlja, u službi opšte prakse i službi ginekologije, gde se naše pacijentkinje mogu informisati o merama prevencije karcinoma dojke.