U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Na osnovu broja zaštićene dece MMR vakcinom Dom zdravlja Prokuplje je najbolji u regionu i među prvima u Srbiji.

  -Što se tiče imunizacije, naša Služba je po svim segmentima, kada je reč o broju vakcinisane dece i primljenih MMR vakcina tokom redovne i vanredne vakcinacije, najbolja u regionu i među prvima u Srbiji, rekla je načelnica Službe za zaštitu dece i školske dece prokupačkog Doma zdravlja, pedijatar dr Verica Bojičić.
  Ona je to kazala povodom akcije koju je Dom zdravlja nedavno sproveo u sklopu obeležavanja Evropske nedelje imunizacije, sa ciljem da se javnosti ukaže na važnost kako obaveznih, tako i preporučenih vakcina.
  -Tokom akcije, izabrani lekari-pedijatri su u direktnom kontaktu sa roditeljima, pre svega dece koja polaze u prvi razred osnovne škole, ukazali na značaj vakcinacije, u cilju sprečavanja zaraznih bolesti, kazala je doktorka Bojičić.
  Ona je naglasila da je do početka ove godine u sklopu redovne vakcinacije, a prema rasporedu, na području grada Prokuplja vakcinisano 97 odsto dece, što je impozantna brojka. Ta deca sada su zaštićena od epidemije morbila, rubeola, malih boginja, zaušaka i drugih sličnih bolesti.
  -Koliko je naša Služba efikasna u vakcinisanju i koliko smo uspešno sproveli vakcinaciju, najbolje se videlo tokom epidemije malih boginja koja nas je zaobišla i pored toga što je bilo puno obolelih u našem susedstvu, recimo u Nišu, kazala je dr Bojičić.
  U skladu sa sloganom koji je pratio ovogodišnju akciju Evropske nedelje imunizacije “Svako ima pravo na individualno mišljenje, ali vakcinacija je i kolektivna odgovornost”, svim roditeljima, ali i zainteresovanim građanima prikazan je video u holu prokupačkog Doma zdravlja.
  -Imali smo odličnu saradnju i veliki odziv roditelja, pre svega dece koja se spremaju za školu, tako da mogu da kažem da smo ih gotovo sto odsto vakcinisali i zaštitili od bolesti, što je i najvažnije, zaključila je dr Verica Bojičić.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=465823