DOM ZDRAVLJA SLUŽI ZA LIČNE INTERESE DIREKTORA

DOM ZDRAVLJA SLUŽI ZA LIČNE INTERESE DIREKTORA

Tek će se videti posledice u kuršumlijskom Domu zdravlja na čijem čelu je Uranija Petrović, član SNS. Njoj je dozvoljeno da sprovodi ličnu silu i progon, tvrdi između ostalog lekar zaposlen  u toj ustanovi primarijus doktor Tomislav Arsenijević. On je u više navrata ukazivao na nezakonitost njenih odluka, obraćao se nadležnim institucijama, ali sve to još uvek nema odjeka. Polovinom januara Arsenijević je uputio i zahtev ministru Zoranu Lončaru u kojom ga podseća da je Agencija za borbu protiv korupcije preporučila da se smeni Uranija Petrović, director Doma zdravlja Kuršumlija, jer je primila svoju ćerku i obezbedila joj specijalizaciju. Arsenijević kaže da je Petrović kriva i što ne radi mamograf u ovoj zdravstvenoj ustanovi jer nije želela da kupi material za snimke, a Institut za nuklearne nauke “Vinča” utvrdio je da se ne može koristiti rendgen aparat koji je postojao u Domu zdravlja.

-Poštovani građani u trenutku kada se suočavamo sa depopulacijom odnosno negativnim prirodnim priraštajem, bahata direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji, član SNS Uranija Petrović, zatvorila je mamografsku dijagnostiku iz samo njoj znanih razloga ne htevši da nabavi materijal za rad. Nadležni iz Ministarstva zdravlja upoznati su sa kompletnom situacijom i ništa nisu preduzeli.

Takođe postavlja se pitanje šta će biti sa DZ Kuršumlija kada dodju na naplatu zahtevi protiv pravno isteranih radnika iz DZ Kuršumlija koji su isterani na kriminalni način što je potvrdjeno sudskim presudama?

Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar o svemu ovome bio je obavešten, a ništa nije preduzeo kao ni povodom isterivanja sa posla lekara specijaliste, čoveka sa 20 godina radnog staža iz DZ Kuršumlija, a u gotovo isto vreme pomenuta direktorka uprkos zabrani zapošljavanja primila je na posao koga drugog nego sopstvenu ćerku.Bahatost vlasti Srpske napredne stranke nema kraja kako na lokalnom tako i republičkom nivou.

Pozivam vas da svi bojkotujemo predstojeće lokalne i republičke izbore koji će jasno podvući crvenu liniju izmedju ljudi koji izadju na izbore i daju legitimitet bahatom, diktatorskom režimu Aleksandra Vučića i pristojne,demokratske, civilizovane Srbije- napisao je u svom obraćanju primarijus doktor Tomislav Arsenijević (1 od 5 miliona bojkot).


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...