U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

  ŽITORAĐA- Za poboljšanje standarda zdravstva u Žitorađi neophodna je pre svega rekonstrukcija same zgrade Doma zdravlja kao i nabavka novog rendgen aparata, rekao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar prilikom posete Domu zdravlja.

  U razgovoru sa zaposlenima u Domu zdravlja kao i čelnim čovekom opštine Ivanom Stanojevićem, Lončar je obećao zapošljvanje novih kadrova, kako bi se ispunio jedan od zahteva zaposlenih u Doma zdravlja u Žitorađi.
  – Ono što meštani u Žitorađi mogu da očekuju od nas je to da ćemo pomoći oko rekonstrukcije zgrade a na ljudima iz lokalne samouprave je da što pre naprave projekat i da nam ga dostave kako bismo krenuli sa rekonstrukcijom. Mislim da ova zgrada zaslužuje kompletnu rekonstrukciju. Takođe, primetio sam da je ovaj rendgen koji imaju star i da im je potreban novi, te ćemo taj rendgen kao i svu ostalu opremu koja im je potrebna rešiti kroz tu rekonstrukciju. Ono što je bitno i što smo se dogovorili jeste da od prvog januara Dom zdravlja pripojimo bolnici u Prokuplju kako bi ovde mogli da dolaze specijalisti svakoga dana a ne da ljudi iz Žitorađe idu u Prokuplje na preglede. Druga stvar zbog koje ćemo pripojiti Dom zdravlja bolnici jeste taj da ne bi Dom zdravlja više bio u blokadi– rekao je ministar Lončar i dodao: “Takođe smo se dogovorili da primimo nove kadrove, odnosno sestre i lekare i da im damo specijalizacije”.

  Pročitajte i…  Crvena Zvezda dolazi u Blace

  Ivan Stanojević, predsednik opštine Žitorađa, istakao je da je ova poseta ministra Lončara značajna i da se ovim potezom još jednom pokazalo da Vlada Republike Srbije nije zaboravila na južni deo naše zemlje.
  – Prvo bih hteo da kažem da dolazak ministra Zlatibora Lončara je vredan svake pohvale i pažnje, i ovo je dokaz da Vlada i ministri kao i naš predsednik Aleksandar Vučić nisu zaboravili na jug Srbije kao što je to bio slučaj kod prethodnika. Kao što smo čuli očekuje nas rekonstrukcija kompletnog Doma zdravlja i nabavka  opreme koja nam fali. To će finansirati Ministarstvo zdravlja, a značiće prvo svim građanima i pacijentima a potom i zdravstvenim radnicima kojima će olakšati posao – rekao je Stanojević.

  Pročitajte i…  “Kamen mudrosti” u sred Kuršumlije, otvorila se nova turistička tačka u gradu

  Podsetimo, Zlatibor Lončar je pored Žitorađe obišao i druge medicinske ustanove u Toplici.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471614