U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

    PROKUPLJE- U Dnevnom boravku „Sunce“, u Vodicama nadomak Prokuplja, ovih dana vlada prava domaćinska atmosfera. Korisnici ove ustanove, deca i omladina sa smetnjama u razvoju, vredno rade na pripremi zimnice, koristeći proizvode iz sopstvenog plastenika.

    U okviru radno-okupacione terapije, u Dnevnom boravku organizuju se razne aktivnosti, koje korisnicima pomažu da očuvaju mentalno zdravlje i svoje sposobnosti. Tako je nakon berbe povrća, došlo vreme da se ono sačuva za zimski period, a ovi poslovi posebno raduju korisnike „Sunca“ kada dobiju finalne proizvode i uživaju u rezultatima svoga rada.

    -Korisnici sa velikim zadovoljstvom učestvuju u svim aktivnostima, od prolećne pripreme i sadnje, pa sve do berbe i sada pripreme zimnice. Ovi poslovi omogućuju im da se druže, da budu fizički aktivni, ali i da očuvaju svoje mentalno zdravlje, kazala je defektolog Ivana Ugrenović i dodala da su proizvodi iz njihovog plastenika odličnog kvaliteta, kao i zimnica koju pripremaju po tradicionalnim srpskim receptima.

    Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471407