dragana-micalovic:-od-malena-sam-znala-da-ce-gluma-biti-moj-zivotni-poziv

Sa kojim se problemima suočava kao ćerka Dragana Mićalovića i mlađa sestra Slobode Mićalović, o glumi, pozorištu, trenutnim ulogama i planovima za budućnost, ali i o gradu Prokuplju gde je tokom vikenda boravila, za portal “Toplica027” govorila je mlada, talentovana, ambiciozna i poznata srpska glumica Dragana Mićalović. Koliko joj prija medijska scena i pritisak javnosti, mlada i lepa Leskovčanka pričala je sa koleginicom i saradnicom portala  Mirjanom Ranđelović.

Dragana Mićalović, glumica, foto m.r.

Prvi put si u Prokuplju, šta je tvoj prvi utisak i kako ti se svidelo ovde kod nas?


Jesam, jutros sam ustala rano jer imam običaj da kada odem u neki grad prvi put, ustanem rano i sama popijem kafu i prošetam. Mislim da se grad najbolje upoznaje ujutru kada nema ljudi, žurbe, gradske svakodnevnice. Tako da je Prokuplje jug Srbije, jedna velika duša, jedno veliko srce.

Kako si odlučila da postaneš glumica, pošto si završila Srednju muzičku školu „Stanislav Binički“ u Leskovcu?                                                                                                                         Nekako sam odrasla u pozorištu, imam običaj da kažem da sam rođena u pozorištu, jer me je moj tata stalno vodio sa sobom, kad god je imao probe, sve predstave sam gledala. Prosto ja sam bila njihov pozorišni miš, tako su me i zvali. Od malena sam znala da će gluma biti moj životni poziv.

Da li si imala strahove pošto je tvoja sestra Sloboda poznata glumica, kao i tvoj otac?


Nije to bio klasičan strah, više je to strah od odgovornosti. Odgovornosti da znaš da će nečija imena, koja su tebi najbitnija u životu vezivati za tvoj uspeh ili neuspeh. Neće se prepisivati samo tebi, već će se reći ćerka Dragana Mićalovića, sestra Slobode Mićalović je napravila taj i taj problem ili uspeh. Nekako ta doza tereta i odgovornsti bila je više prisutna nego strah i odgovornost da ne razočaram ljude koji me podržavaju.

Kakve savete ti je dala sestra Sloboda?


Ona nije imala profesionalni, već ljudski savet, koji je i najbitniji što se tiče ovog poziva i života, a to je da čovek nije uspeo onog trenutka kada postane poznat, nego onog trenutka kada ostane na zemlji i bude i priznat i poznat. Danas ljudi mešaju te dve reči, poznat može biti svako, a priznat retko ko. Ono što me je učila i uči jeste da ne trebam da izgubim sebe. Uspeh je da ostaneš ono što jesi i to je moj savet za sve mlade ljude koji bi želeli da se bave glumom.

Važiš za idola mladih generacija, možemo reći da tinejdžeri prate tvoj stil, modu. Kako to deluje na tebe?


To mi je mnogo drago. Starke su moj zaštitni znak i mnogo se obradujem kada mi devojčice šalju slike kada kupe neke starke i kada vidim tinejdžerke koje na svoje elegantne haljinice obuju patike i zapravo su devojčice, devojke . To može da bude mnogo lepo i ženstveno i da ne mora svaka devojka da bude polu naga i naga, sa štikalama, visokim potpeticama…

Kako će se kretati lik Kasije u Sinđelićima i kako deluje to zajedništvo na tebe, pošto delujete kao jedna porodica?


Mogu da kažem da mi je Boris Komnenić pre neki dan dao najdiviniji kompliment za mojih 28 godina, a to je da rastem u ženskog Borisa Komnenića. Lik Kasije je otišao na neku drugu stranu, što je meni neverovatno zanimljivo i komično. Mi na setu zaista živimo kao jedna porodica. Njih više viđam od majke. Mi se svađamo, a isto tako i volimo i čuvamo. Oni su moja druga porodica.

Dragana Mićalović je tokom proteklog vikenda posetila grad Prokuplje gde je bila član žirija na osmom po redu „PrFiFestu“, Međunarodnom festivalu kratkih dokumentarnih filmova.

autor: Mirjana Ranđelović