Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu obeležilo pet godina rada i postojanja

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu u Prokuplju, obeležilo je pet godina rada i postojanja. Ovom malom, ali izuzetno značajnom jubileju, osim članova i njihovih roditelja, prisustvovali su i Julijana Stanisavljević, ispred Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ivana Anđelković, sekretar i stručni saradnik Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije, i mnogi drugi.
  Govoreći o organizaciji, predsednik prokupačkog Udruženja za cerebralnu i dečiju paralizu, Milutin Stojanović, rekao je da je osnovni cilj formiranja Udruženja, ostvaren i da su oni svoje članove uključili u mnoge društvene tokove.

  -U prethodnih pet godina, pojedini naši članovi su dobili stalna zaposlenja, dok je veliki broj bio angažovan putem javnih radova. Organizovali smo mnoge kreativne radionice, sportsko-rekreativne i kulturno-humanitarne aktivnosti, izjavio je on i dodao da su imali veliku pomoć od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, lokalne samouprave i mnogih donatora.
  Julijana Stanisavljević je pohvalila rad ovog Udruženja i istakla da je dobro što su osobe sa invaliditetom uključene u mnoge aktivnosti.
  -Za svaku pohvalu je to što se radnim angažovanjem osoba sa invaliditetom, šalje jedna jasna poruka, koja ima za cilj da se praktično pokaže da su one sastavni deo društva i da, u granicama svojih mogućnosti, mogu da daju doprinos razvoju zajednice, izjavila je ona i dodala da će resorno Ministarstvo uvek, kao i do sada, pružati sve vidove pomoći za rad ovakvih udruženja.
  Ovom prilikom, održan je i kulturni program članova Udruženja i učenika Osnovne škole “Nikodije Stojanović Tatko”.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475933


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...