Država finansira skrining rizika za nastajanje kardiovaskularnih bolesti

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Prokupački Dom zdravlja, jedna je od 83 zdravstvene ustanove čiji su projekti odobreni od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije i koji će biti realizovani u narednoj godini.
  Reč je o projektu „Skrining rizika za nastajanje kardiovaskularnih bolesti“, koji je Komisija za implementaciju grantova Ministarstva zdravlja izabrala u okviru „Drugog projekta razvoja zdravlja Srbije“.
  Ugovore o dodeli grantova zdravstvenim ustanovama, za unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite, uručio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, na nedavno održanom skupu u prostorijama Kliničkog centra Srbije u Beogradu.
  -U izradi projekta kojim smo konkurisali kod Ministarstva zdravlja, rukovodili smo se statistikom, koja pokazuje da je sve više ljudi obolelih od kardiovaskularnih bolesti. Projektom je obuhvaćena rizična populacija, a to se muškarci od 36 do 69 godina i žene od 45 do 60 godina. Realizacijom ovog projekta, znatno će biti unapređeno zdravlje stanovništva na području Prokuplja i u tom smislu najveća pažnja biće posvećena preventivnim pregledima građana, posebno rizičnih grupa, ali i podizanju svesti stanovništva o značaju prevencije i zdravih životnih navika, kazala je direktorka Doma zdravlja Zorica Momčilović, koja je prisustvovala uručenju grantova u Beogradu.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475118


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...