U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJSKA BANJA- Među 85 preduzeća koje Ministarstvo privrede još treba da pripremi za privatizaciju je i desetak srpskih banja.

  Pokazalo se da je reč o složenom problemu koji ne može rešiti samo Ministarstvo privrede, pa je u ovaj proces uključena i Direkcija za imovinu.
  Da rešavanje sudbine srpskih banja počinje pokazuje i činjenica da su Direkcija za imovinu Srbije i Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje objavili oglas za prodaju imovine Vranjske i Kuršumlijske Banje.
  Početna kupoprodajna cena za imovinu Vranjske Banje je 252.564,21 evra, a vrednost kompleksa nepokretnosti Žubor u Kuršumlijskoj Banji procenjena je na 1.415.836,5 evra. Kompleks Žubor obuhvata dvadesetak zgrada i devet katastarskih parcela.
  Kako prenosi “Dnevnik”, na sajtu Ministarstva privrede navedeno je da u Kuršumlijskoj Banji nema zaposlenih, a u Vranjskoj Banji ima 59 radnika.
  Na spisku banja koje čekaju ishod spora su i Termal u Vrdniku sa 107 zaposlenih, Banja Koviljača sa 241, Ribarska Banja sa 265, Bolnica Zlatibor Čajetina sa 171, Sijarinska Banja sa 98, Niška Banja sa 374 i Vrnjačka Banja sa 250 zaposlenih.
  (Izvor Dnevnik)

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469805