dugo-ga-nije-bilo,-a-radovan-iz-„zane“-danas-ovako-izgleda:-i-niko-ne-zna-da-je-u-braku-sa-cerkom-naseg-cuvenog-muzicara

18.06.2019. 20:40

Grupa „Zana“ nedavno je u Beogradu proslavila 40 godina od osnivanja. Bila je to prilika da se okupe skoro svi članovi ovog benda, a među njima bio je i Radovan Jovićević kojeg dugo nismo videli.

Radovan Jovićević dok je bio u grupi „Zana“ Foto: youtube

Radovan je u „Zani“ bio do njenog osnivanja, a kasnije je sa Zoranom Žikom Živanovićem i Jelenom Živanović čini jedini sastav čuvenog muzičkog sastava.

Devedesetih je otišao iz Srbije u Ameriku, dok su Žika i Jelena nastavili da pišu istoriju grupe koja je na regionalnu muzičku scenu donela brojne pop hitove.

Radovan i Žika 2019. u BeograduFoto: žikazana / Instagram

Brojni fanovi pitali su se šta je sa Radovanom i kako izgleda šarmanrtni muzičar koji je u grupu bio zadužen za najveću dozu zabave.

Radovanu (63) je Njujork stalna adresa, u Americi se najpre bavio veb dizajnom i kompjuterskim animacijama, a zatim se okrenuo muzic- prvo onoj filmskoj.

Sarađivao je sa muzičarem Manuom Narajanom i klarinetistom Milanom Miloševićem, a cenatr njegovog delovanja bila je pozorišna muzika.

Radovan je u braku sa Gordanom Milošević, ćerkom našeg istaknutog muzičara Božidara Bokija Miloševića koji je preminuo 2018. godine.

Jovićević i negoav surpuga imaju sina Nikolu, a njegova veza sa porodicom Milošević je i pomenuti Milan Milošević koji je, idući stopama tate Bokija, izgradio uspešnu muzičku karijeru.

Naslednici Miloševića su i violinistkinje Tijana i Ksenija.