DŽABE STE “ASFALTIRALI”

Deo ulice Miloša Obilića od ulice Ratka Pavlovića do Tatkove  je pre nedelju dana asfaltiran, ali već su se pojavile rupe i izbočine na tom novom sloju asfalta. Na “kvalitet radova” pažnju nam je skrenuo čitalac, koji je poslao i fotografije i kratak komentar.

Poštovani, mislim da bi ovom temom trebalo da se pozabavite. Ovo je rekonstruisana ulica Miloša Obilića u Prokuplju koja je asfaltirana prošle nedelje. Evo kako izgleda asfalt. Za ovo bi neko trebalo debelo da odgovara – naveo je ćitalac u svom komentaru.

Kako smo uspeli da saznamo, preko zvaničnih podataka, za asfaltiranje i postavljanje behoton ploča na trotoarima ukupno je utrošeno 6,8 miliona dinara iz gradskog budžeta.

Radovi  su trajali prilično dugo i završeni tek krajem sada već prošle godine i za presvlačenje ovog dela ulice novim asfaltom utrošeno 820. 000 dinara , kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Grada Prokuplja https://prokuplje.org.rs/vesti/u-asfaltiranje-ulica-i-puteva-u-gradu-i-selima-ove-godine-ulozeno-milion-evra/  

Pokriveno je 120 metara, a postavljene su i  behoton ploče na trotoaru. Za te radove iz lokalnog budžeta je dato još šest miliona dinara, jer je pločama pokriveno 1. 550 kvadrata. To je opet objavljeno na zvaničnom sajtu Grada Prokuplja https://prokuplje.org.rs/vesti/pocela-rekonstrukcija-trotoara-u-ulici-milosa-obilica/

I ranije su građani imali primedbe na stanje ulica nakon radova. Slično je bilo i u delu ulice Car Lazar, gde su samo, kako nam je ranije objašnjeno privremeno popunjene rupe, pa su onda nedavno i ovaj deo asfaltirali. U ulici Vojvode Mišića ostavljen je asfalt, ali mesecima nije bilo trotoara, pa je svaka kiša plavila podrume zgrada. I u ulici Bate Stefanovića, asfalt je doneo više problema, nego koristi stanarima zgrade i okolnih kuća.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...