dzordz-kluni-je-sad-smekercina:-kad-ga-vidite-od-ranije,-pascete-na-teme

03.05.2019. 21:50

Džordž Kluni će 6. maja ove godine proslaviti 58. rođendan. Ostvario je izuzetno uspešnu karijeru i slobodno možemo da kažemo da je napravio jednu od najvećih vizuelnih transformacija u Holivudu.

Zatvori

Džordž Kluni ranije

Kluni se rodio u Leksingtonu, Kentakiju. Odrastao je uz oca voditelja i majku Mis Amerike. Tokom školovanja borio se sa Belovom paralizom zbog čega su ga vršnjaci ismevali.

Baš se promenio

Kluni je menjao univerzitete da bi na kraju odustao od fakultetske diplome. A pre nego što je počeo da se bavi glumom, radio je kao prodavac odela.

Sestra Adelija

Odrasta je uz stariju sestru Adeliju, tetku – pevačicu Rozmari Kluni, čiji je suprug bio glumac Hoze Ferer.

Od statiste do zvezde

Karijeru je počeo kao statista, proslavila ga je uloga u seriji „Urgentni centar“, a komercijalan je uspeh postigao igrajući Denija Oušna u serijalu „Oušn 11“.

Ušao je u filmsku istoriju

Džordž ne samo da je postao popularan već je došao do pozicije filmske zvezde, a uloga u „Sirijanu“ obezbedila mu je Zlatnog globusa i Oskara.

Žene ga obožavaju

U filmovima „Betmen i Robin“, „Od sumraka do svitanja“, “ Ispovest opasnog uma“, „Igre novca“ ostvario je uloge koje se ne zaboravljaju tako lako.

Kluni danas

Postao je i seks simbol. Uprkos brojnim ponudama dugo je odolevao braku. Zabavaljao se sa Šarloz Teron, Keli Preston, Elizabet Kanalis, Lusi Lu, Rene Zelveger.

Džordž i Amal

Pred oltar ga je odvela advokatica za ljudska prava Amal Kluni sa kojom se venčao 2014. i sa kojom ima blizance Elu i Aleksandera.

Srećan rođendan, Kluni!

Veliki skandal je nastao kada se pre nekoliko meseci pojavila vest o razvodu. U pitanju je bila samo glasina. Džordž je uz Amal postao drugi čovek, i u modnom smislu. Jedino nije odustao od motora prema kojima gaji veliku ljubav.