U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

    KURŠUMLIJA- Ekonomsko – tehnička škola u Kuršumliji je prošlog petka organizovala tradicionalnu posetu muzeju Narodne banke Srbije. Ove stimulativne posete su postale neizostavni deo naše tradicije nagrađivanja učenika koji se ističu u učenju i radu, dok za smer finansijski administrator ova poseta predstavlja deo nastavnog procesa. Već četvrti put zaredom, učenici prvog razreda obrazovnog profila finansijski administrator i učenici drugih profila koji se ističu uspehom posećuju muzej Narodne banke Srbije u Beogradu.

    -Učenici su se upoznali sa informacijama vezanim za osnivanje i rad Narodne banke Srbije, videli izložbu kovanog novca stare Grčke, Rima, Vizantije i srednjevekovne Srbije i upoznali se sa počecima savremenog bankarstva od kraja 19. veka do danas. Kao uspomenu iz muzeja učenici su dobili novčanicu sa svojim likom-kaže Ratomir Pantović, direktor škole.
    Ekonomsko – tehnička škola je proširila saradnju sa predstavnicima Narodne banke koji će u toku sledeće školske godine učenicima održati stručna predavanja na temu bankarstva.

    Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466942