ekskluzivno-iz-tel-aviva:-spektakl-na-evroviziji-je-poceo,-a-iza-scene-se-dogadja-potpuni-haos-i-sve-nam-je-otkrio-nas-covek

Ovogodišnje tamičenje za pesmu Evrovizije u Izraelu pratilo je mnogo negativnih komentara zbog političke situacije između Izraela i Palastine.

Bez obzira na članke koji nisu išli u prilog zemlji domaćinu ovogodišnje Evrovizije takmičenje je održano i večeras se očekuje finalni ishod.

Naš sagovornik Aleksandar Đikić, mejkap umetnik, već nekoliko godina unazad je redovan deo ekipe RTS-a na Evroviziji koji je zadužen za šminku izvođača, ali i poznatih ličnosti u Srbiji. Kako nam je objasnio ove godine je bila najlošija organizacija takmičenja do sada.

Nevena BožovićFoto: Profimedia

„Sve delegacije su složne da je ovo najlošije organizovana Evrovizija. Kašnjena su jako česta i green room (zelena soba) gde su izvođači nije za neko preveliko oduševljenje. Srećom, naša delegacija je odlično sastavljena. Nevena je zajedno sa suprugom, majkom i sestrom“, kaže Đikić.

Aleksandar ĐikićFoto: Mitar Mitrović / RAS Srbija

Iako situacija u organizaciji nije najsećnija naš sagovornik kaže da je nekoliko izvođača već kupilo publiku.

„Kad pesmu izvodi predstavnik San Marina svi se smeju, ali ne zato što su srećni. Čovek je već treći put ne Evroviziji. Sam plaća dolazak, organizaciju i ljude. Tako da možete da napravite dobru pesmu, pa da se prijavite da predstavljate San Marino“, objašnjava naš sagovornik.

Predstavnik San MarinaFoto: Profimedia

Aleksandar kaže da publika najbolje reaguje na italijanskog predstavnika i da je cela arena tapšala u delu pesmu koja daje takt u toku izvođenja. Ali, dodaje da su izvođači sjajno reagovali na Nevenin nastup.

„Posle takvog pevanja bilo je i očekivano. Najduži aplauz je dobila u zelenoj sobi u odnosu na ostale izvođače“.

Predstavnik HolandijeFoto: Profimedia

Kada smo pitali sagovornika šta je najzanimljivije u vezi sa ovogodišnjom Evrovizijom i Tel Avivom duhovito je prokomentatisao – pa, ništa.

„Znaš kako Tel Aviv je kao Pefkohori sa soliterima. Sve je preskupo i svuda su trotineti na struju, mislim da ćemo da izginemo od njih“, zaključio je Đikić.

Aleksandar Đikić i prateći vokaliFoto: Aleksandar Đikić / Privatna arhiva

Večeras u 21 sat počinje finalno veče Evrovizije, a Aleksandar Đikić će nam se pridružiti da prokomentarišemo najatraktivnije izvođače i nastup kraljice popa Madone.