U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Aladin Eminović skoro tri decenije čisti prokupačke ulice. Posao je zavoleo uz oca i dedu koji su se takođe time bavili. S ponosom ističe da je to stogodišnja porodična tradicija.

  On je Aladin, a njegova “čarobna kanta” uz njega je dvadeset osam godina godina. Počeo je da radi još kao dete, uz oca, kako bi prehranili porodicu.
  “Tako sam ja zavoleo da radim i da budem vredan čovek”, ističe Aladin Eminović. “Otac mi je posle uputio lepu poruku da svi ljudi koji me vide na ulici kažu – stvarno ti je vredan i pošten.”

  I zaista, nema Prokupčanina koji ne zna Aladina i za njega nema samo reči hvale:

  “Vredan je, legenda je ovog šetališta. Stalno je tu, radi. Čisti, održava i ujutru i uveče. Vidim ga i kasno noću i rano ujutru, divan čovek!”

  Dobar je, pošten, vredan – tako ga opisuju sugrađani.

  Zanimanje čistač ulica porodična je tradicija Eminovića, a Aladinov deda bio je i jedan je od osnivača Komunalnog preduzeća u Prokuplju.

  “Ja sam ponosan”, kaže Aladin, “naravno da sam ponosan na svog dedu, zato što je deda stvarno bio vredan i radan čovek, kao i moj otac i tu smo već sto godina.”

  “Otac mu je bio dobar radnik, vrhunski radnik, Aladin je takođe vrhunski radnik”, ističe Dobrivoje Radulović, rukovodilac RJ “Javna higijena” Prokuplje.

  Iako nosi ime iz bajke, život mu to najčešće nije bio. Zbog bolesti deteta morao je da napusti posao u Srbiji i ode u inostranstvo kako bi zaradio novac za lečenje. Tada mu je prekinut radni odnos i sada radi po ugovoru, a i bez toga bi, zakonski, uskoro mogao da ostane.

  “Pošten rad mi je najbitniji u životu”, naglađava Aladin. “Imam stvarno želju da i dalje radim svoj posao pošteno i da hranim svoju decu pošteno, da živim kao pošten građanin. Mogu da ostanem ceo dan i celu noć na poslu.Toliko volim svoj posao.”

  Neizvesnost koja tišti Aladina ne utiče na kvalitet njegovog rada. Energija kojom zrači primer je mnogima da je za sreću nekad potrebno tako malo: volja i istinska ljubav.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468572