U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Žitorađa.

  PROKUPLJE- Na tradicionalnom Svetopličkom saboru, koji će biti održan na Vidovdan, 28. juna, u Kondželju, biti dodeljene povelje uspešnim pojedincima, ustanovama i preduzećima, koji su se svojim radom i poslovnim rezultatima isticali i doprineli razvoju naše društvene zajednice. Ove povelje nose imena slavnih srpskih kosovskih junaka „Car Lazar“, „Carica Milica“, „Jug Bogdan“, „Milan Toplica“ i „Kosančić Ivan“ i svakako je čast biti laureat istih.
  Povelju „Milan Toplica“ ove godine dobio je Momčilo Čolović, „Carica Milica“ pripala je Uraniji Petrović, „Kosančić Ivan“ Milinku Mikiju Đorđeviću, „Jug Bogdan“ Branku Maslakoviću, a „Boško Jugović“ Tijani Petrović.
  Na ovoj velikoj i značajnoj manifestaciji za toplički kraj, zahvalnice će biti dodeljene i autorima najboljih literarnih radova, koji su učestvovali na konkursu sa temama koje se odnose na zavičaj. Konkurs je bio raspisan za učenike petog i sedmog razreda osnovnih škola sa područja Topličkog okruga.
  Na temu „Stazama kojima su hodali hrabri“, prva tri mesta pripala su učenicima sedmog razreda. Najbolja među njima bila je ipak učenica iz Osnovne škole „Svetislav Mirković Nenad“ iz Male Plane Jasmina Stojiljković, drugo mesto pripalo je učenici OŠ „Stojan Novaković“ iz Blaca Jovani Kontarević, dok je treći bio učenik iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Žitnog Potoka Aleksandar Jovanović.
  Za radove na temu „Toplica moj zavičaj“ nagrađena su dva učenika petog razreda iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Emilija Jovanović i Sebastijan Ilić. Najbolji autor literarnog rada na temu „Volim Toplicu, tu ostajem“ je takođe učenica petog razreda, ali iz prokupačke Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“ Teodora Dinić.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468542