FK Kosanica ne mora da brine za svoju budućnost

  U kategoriji Kuršumlija, Poslednje Vesti, Sport.

  KURŠUMLIJA- U Fudbalski klub Kosanica upisano je 67 dečaka koji treniraju u tri kategorije: Ciciban, ispod 10 godina, petlići, od 10 do 12 godina i pioniri, od 12 do 14 godina. Sve selekcije vodi trener Goran Vučković. Deca treniraju tri puta nedeljno a vikendom imaju utakmicu u Drugoj čigi -jug, za ovaj uzrast.

  -Smatram da imamo dosta talentovane dece u svim kategorijama i uz predan rad očekujem da neko od njih u budućnosti postane vrhunski igrač. Deca vole fudbal, vole da rade, naročito najmlađi. Pokušaćemo sledeće godine da formiramo kadetsku i omladinsku ekipu jer bez njih se teško popunjava prvi tim. U prethodnom periodu je to propušteno zato sada nemamo dve cele generacije igrača-kaže Goran Vučković tremer mlađih kategorija u Kosanici.

  Pročitajte i…  Vučić u subotu dolazi u Blace, obraćanje građanima u 11 sati

  Predsednik kluba Radovan Eraković kaže da bez obzira na ograničena finasijska sredstva klub radi na tome da što više dece trenira fudbal i što je veoma važno, da se takmiči.

  – Imamo tri generacije dece jer bez rada sa njima nema ni prvog tima. Za nekoliko godina imaćemo 30-ak igrača na pragu prvog tima. Problem je što sa 70 dece u tri kategorije radi samo jedan trener. Osim toga potreban nam je dobar pomoćni teren. Pokušaćemo u narednom periodu da sa dobrim projektom konkurišemo kod Ministarstva za omladinu i sport da dobijemo sredstva za izgradnju pomoćnog terena sa veštačkom travom-kaže Eraković.

  Ono što smo mi primetili je da na igralištu Kosanice vlada smeh, žagor… Deca su srećna, nasmejana, igraju fudbal, druže se…putuju, igraju utakmice. Provode kvalitetno vreme. Da je samo to, pa dosta je.

  Pročitajte i…  Silna Kaćuša

   

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473110


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...