fotografija-atleticarki-izazvala-skandal-zbog-jednog-detalja:-„ako-ja-dobro-vidim,-to-u-gacicama-nije-ono-sto-bi-trebalo-da-bude“

05.09.2019. 18:23

Nekoliko dana nakon završetka kineskog državnog prvenstva u atletici u Kini ne prestaje vrlo neobična rasprava oko njihovih sportistkinja. Atletičarke Liao Mengksue i Tong Zenghuan, koje su s prvenstva otišle s medaljama, optužene su da nisu žene, već muškarci.

Altetičarke na stubu srama Foto: screenshot

Liao i Tong osvojile su zlatnu, odnosno srebrnu medalju u disciplini na 400 metara, a kad su na društvenim mrežama objavljene njihove fotografije, komentari o izgledu atletičarki su bili veoma ružni i uvredljivi.

Ubrzo je reagovala Kineska atletska federacija, koja je u zvaničnom saopštenju iznela da je utvrđeno da su Liao i Tong žene, ali ni to nije uspelo da smiri glasine.

Ulje na vatru dolio je intervju iz maja u kojem Liao govori dubokim glasom. Video je pogledan preko milion puta zbog znatiželje onih koji su pročitali neobične naslove o atletičarkama.

Za to vreme „stručnjaci“ za crte lica i fizički izgled na društvenim mrežama ne prestaju sa zaključcima.

„Visoko čelo, Adamova jabučica i budža u međunožju. Ja bih rekao muškarci“, pisali su u komentarima

Neki sumnjaju da je u pitanju zlouptreba hormona, odnosno testosterona.

Drugi ne vide smisao u javnim suđenjima na društvenim mrežama.

„Užasno je postići nešto toliko veliko, a onda doživeti linč na društvenim mrežama“, zaključio je jedan korisnik na Fejsbuku.

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.