fotografije-zabelezene-u-blizini-cernobilja-pre-nekoliko-dana-vredjaju-zrtve-i-prezivele:-pre-33-godine-ljudi-su-umirali,-a-oni-dizu-noge-i-izazovno-poziraju

13.06.2019. 07:13

Sa velikim uspehom mini-serije „Černobilj“ ukrajinska nuklearna elektrana je postala najpretraživaniji pojam na Guglu. Jedna od najvećih katastrofa u novijoj istoriji je nakon finalne epizode ujedno postala i turistička atrakcija, ali i mamac za lajkove.

Serija Černobilj Foto: Profimedia

Veliki broj Instagram korisnika iskoristilo je napušteni grad Pripjat u poslednjih mesec dana kao idealnu lokaciju za fotografisanje i sakupljanje pratioca i lajkova.

Provokativne fotografije zabeležene u Pripjatu, ali i pozerske slike izazvale su burne reakcije na društvenim mrežama.

„Ne znam za vas, ali kad vidim Pripjat krenu mi suze na oči. Uopšte mi nije jasno kako neko može da svari ovakve fotografije“, napisala je korisnica koja se na Tviteru potpisuje kao „lettipop“.

si buscáis las fotos por ubicación Chernobyl en Instagram os podéis encontrar este tipo de cosas pic.twitter.com/uxGF0jiOyp— lettipop (@lettipop) June 6, 2019

Prošlo je 33 godine od nesreće i očekuje se da Pripjat ostane nenaseljen u narednim vekovima zbog zračenja. Međutim, 2011. godine ovo mesto je postalo turistička atrakcija i vlasti su dozvolile da ljudi posete napušteni grad, ali uz vodiče i mere bezbednosti kako bi bili sigurni.