fotografiju-ricarda-bartona-i-cuvene-beogradjanke-treba-dobro-da-pogledate:-elizabet-tejlor-je-bila-prelepa,-ali-ova-dama-je-mogla-da-je-zaseni

23.06.2019. 13:21

Vojvoda od Kenta je pre nekoliko godina sa svetskim teniskim asom otvorio obnovljene teniske terene u ambasadi Velike Britanije u Beogradu. Sa bliskim rođakom kraljice Elizabete II srela se i naša kneginja Jelisaveta Krađorđević.

Ričard Barton i zvezda ove priče Foto: Profimedia

Jedina ćerka kneza Pavla Karađorđevića i kneginje Olge od Grčke i Danske Jelisaveta Karađorđević koja je nedavno imala uspešnu operaciju kuka na značajnom susretu nosila je najbolju letnju haljinu, model naše dizajnerke Ane Šekularac.

Uz sjajan model haljine ponela je šik letnji šešir (jedan od najpopularnijih modela) i … što je bio vrhunac njenog stajlinga, ponela je i bele rukavice, koje su prava odlika damskog stila.

Kneginja koja decenijama unazada promoviše besprekoran stil može da posluži kao primer svih princezama i ostalim damama sa svetskih dvorova jer od nje mogu da nauče najvažnije tajne elegantnog, a originalnog stila.

Uskoro će i posetioci Istorijskog muzeja Srbije moći da dosta toga nauče o Jelisaveti jer se izložba posvećena njoj “Dugo putovanje kući” koja će biti prikazana u ovom kulturno-istorijskom kutku Beograda, privodi kraju.

Riičard Barton i Jelisaveta KarađorđevićFoto: Profimedia

Da li će se na njoj naći i Jelisavetina slika sa Ričardom Bartonom? Čuveni glumac koji je dva puta bio u braku sa Elizabet Tejlor sa Jelisavetom se sreo 1975. u Nici gde je snimao film “Jackpot”.

Barton i Elizabet TejlorFoto: Profimedia

Sjano je pored Bartona izgledala Elizabet, ali joj je naša Jelisaveta i te kako parirala, i to ne samo po utisku koji je ostavljala pored slavnog glumca, već i po stilu i po lepoti.