gabrijela-smislja-dijete-za-najvece-zvezde-i-za-britansku-kraljevsku-porodicu:-tvrdi-da-samo-ovaj-rezim-ishrane-daje-rezultate-na-duge-staze

Naime, upravo je ova dama bila zadužena da dotera liniju princa Harija i princeze Eugenije pre njihovih venčanja, a ono što je iznenađujuće u čitavoj priči jeste njen realan i osvežavajuć pristup zdravoj ishrani.

Možda bi neko pretpostavio da Gabrijela promoviše neke uobičajene dijetetske prake bliske bogatim i slavnim – poput sedmodnevnog detoksa, ishrane bez ugljenih hidrata, veganskog režima…. Ali, zapravo je ova dama fan velikih ručkova, tamne čokolade, pastirske pite i slatkih zalogaja u podne!

“Nisu vam potrebne lude dijete, već samo tri obroka i dve užine na dan”, tvrdi ova dama, koja se niz godina bavila manekenstvom pre nego što se posvetila edukaciji u oblasti nutricionizma.

Ona je objasnila da je njen univerzalan savet ljudima da ishranu baziraju na celim žitaricama, voću i povrću i proteinima poput ribe, ćuretine, piletine, belanaca, seljačkog sira.

“Moje preporuke za užinu su proteinske table ili male kesice sa orašastim plodovima. Visok sadržaj belančevina u ovakvim grickalicama znači da se glukoza oslobađa sporije, pa vas duže čine sitim, a uglavnom su prava nutritivna blaga”, ističe Pikokova.

Slavna nutricionistkinja objašnjava i da su mogućnosti brojne, a da najradije savetuje konzumaciju jaja i tosta bez glutena, te smutija od zelenog voća i povrća. Kad je ručak u pitanju ona predlaže suši, raznovrsne salate sa tunom ili piletinom, dok za večeru preporučuje supu sa nudlama od pirinča ili heljde.

Zgodna 40-godišnjakinja kaže da je dovoljno posvetiti se 2 do 3 puta nedeljno bar blagoj rekreaciji, a da svakoj ženi savetuje da 10 minuta svakog dana posveti relaksaciji svog uma u miru i tišini.

Gabrijela je dala i tri jednostavna koraka kako da ne budete naduveni i otekli uoči važnih događaja i proslava:

Izbegavajte hranu koja vas nadima i zbog koje ćete se osećati teško i naduveno: u većini slučajeva to su beli i crni luk, bilo kakav oblik šećera i prerađene žitariceIzbegavajte alkoholna pića Spavajte dovoljno.

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.