U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- Nema dana da me neko ne pita- da li je ovo put za Lukovsku Banju, rekao nam je jedan meštanim kuršumlijskog naselja Mikuljana, koji svakodnevno Topličkom ulicom ide pešice do centra grada i nazad.

  Tragom ove informacije raspitali smo se gde je sve postavljena saobraćajno -turistička signalizacija.

  Turistička signalizacija na auto-putu Beograd-Niš

  Kod Doma zdravlja, blizu raskrsnice, postoji putokaz za Lukovsku Banju, tako da turisti koji iz pravca Blaca ili Prokuplja, ako skrenu pored Doma zdravlja, putuju u ovu banju nemaju problema. Međutim, ako se iz pravca Prokuplja uđe u centar Kuršumlije, što je logičnije, onda bez dva-tri zaustavljanja i informisanja kod prolaznika turisti ne mogu da pronađu put za Lukovsku Banju.

  Pročitajte i…  Branka Panić i Stevan Todić glumci večeri na Festivalu “Beskaj 10 kvadrata”

  Kod nadležnih smo se informisali da je završen projekat za postavljanja detaljne saobraćajno – turističke signalizacije na samoj teritoriji opštine Kuršumlija do svih lokacija od značaja za turiste. Da bi se on realizovao treba neko da finansira.

  Inače, ranije je već postavljena turističko -saobraćajna signalizacija na glavnim saobraćajnicama koja upućuje turiste do značajnih turističkih mesta na području opštine Kuršumlija. Postavljene su table sa natpisom i oznakom pravca kretanja ka određenoj turističkoj destinaciji, na auto-putu  Beograd-Niš i regionalnim saobraćajnicima koje vode ka Kuršumliji. Tako da turista iz Beograda ili Vojvodine ako dolazi u Lukovsku banju bez problema prateći turističku signalizaciju može da dođe do centra Kuršumlije. Međutim, tu će da se “izgubi”.

  Pročitajte i…  Žena iz Žitorađe i muškarac iz Prokuplja počinili razbojništvo

  Inače, ranije je postojala velika tabla na početku Topličke ulice kod Crvenog krsta koja je obaveštavala turiste da je to put za Lukovsku banju i da do nje ima 35 kilometara. Međutim, kad je rekonstruisana ova ulica tabla je “nestala”.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470707