U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- U kuršumlijskim srednjim školama, Gimnaziji i Ekonomsko-tehničkoj sve je spremno za upis učenika u prvu godinu.

  Gimnazija će upisati dva odeljenja jezičkog smera i jedno odeljenje prirodno-matematičkog. Ekonomsko-tehnička upisuje četiri odeljenja sa tri različita zanimanja. Tri odeljenja sa četvrorogodičnjim školovanjem i jedno trogodišnje odeljenje sa dualnim obrazovanjem.
  Direktor Gimnazije Dragan Petrović, ističe da je ove godine 83 učenika završilo četvrti razred, a 54 je odličnih, 11 vrlodobrih i 16 dobrih a đak generacije Milić Ivona IV/3. To govori da Gimnazija
  održava renome koji je oduvek imala. Pozvao je svršene osnovce da upišu Gimnaziju koja im nudi odlično opšte obrazovanje i koje im omogućava da upišu željeni fakultet.  Ove godine učenici mogu da se opredele za društveno-jezički smer, gde upisuju dva odeljenja i za prirodno-matematički smer, gde upisuju jedno odeljenje.
  Direktor Ekonomsko-Tehničke škole Ratomir Pantović, ističe da su imali 87 maturanata, od tog broja odličnih 25 i vrlodobrih 27.
  Škola upisuje tri različita zanimanja: ekonomsko, ugostiteljsko i mašinsko, što omogućava da posle srednje škole mogu da se zaposle ili da nastave svoje školovanje na fakultetu. Upisuju tri odeljenja sa četvorogodišnjim školovanjem: finansijski administrator, kulinarski tehničar i mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje i jedno kombinovano odeljenje: konobar-kuvar sa dualnim obrazovanjem što je novina. Pantović je pozvao đake osmog razreda da se opredele za jedno od navedenih zanimanja i upišu Ekonomsko-tehničku školu.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=467655