GIMNAZIJALCI SKRATILI ČASOVE ZBOG HLADNOĆE

GIMNAZIJALCI SKRATILI ČASOVE ZBOG HLADNOĆE

Zbog katastrofalnog stanja stolarije, časovi u prokupačkoj Gimnaziji odmah posle praznika su skraćeni, jer je bukvalno nemoguće, zbog spoljnih temperatura izdržati u hladnim učionicama. Medicinska škola „DR Aleksa Savić“ koja koristi ovu zgradu u popodnevnoj smeni, nije skratila časove, jer je poodne lakše podneti hladnoću, odnosno učionice se ugreju koliko- toliko. Ovo stanje nije novost i podsećanja radi i ranijih godina se dešavalo isto. Da su skraćeni časovi, potvrdio nam je i direktor škole Dragoljub Minić.

-Zaista maksimalno se trudimo da zagrejemo učionice, ali je stolarija loša. Popodne je bolje, ali prvi časovi zbog niskih temperatura teško su podnošljivi- kazao je on.

Minić se nada da će već narendih dana situacija da se promeni i da će se časovi normalizovati.

Već godinama unazad se prolongira priča o rekonstrukciji zgrade. Konačno, svetlo na kraju tunela je bila odluka Vlade Republike Srbije iz 2017. godine da da krene u rekonstrukciju ove zgrade koja je pod zaštitom države. Kako je trebalo da se krene od projekta, on je kako saznajemos edam puta vraćan na doradu, pa je to dodatno odložilo radove. Sada je konačno projekat prihvaćen i kompletna rekonstrukcija prema njemu košta skoro 300 miliona dinara. Raspisan je tender za izvođača radova, koji je objavljen na zvaničnom sajtu Grada Prokuplja i prema planu kada krenu radovi, krajnji rok za završetak je 300 dana.

Tender za ponude izvođača traje do 15. januara, pa će se tek tada znati kada će početi radovi.

Do tada, dinamika nastave zavisi isključivo od vremenskih prilika….

B.R.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...