gimnazijalka-iz-prokuplja-osvetlila-jug-u-trsicu

Sara Radosavljević, foto: Služba za odnose sa javnošću i protokol Grad Prokuplja
PROKUPLJE:  Učenica drugog razreda prokupačke Gimnazije Sara Radosavljević, osvojila je treće mesto na Republičkom takmičenju u poznavanju srpskog jezika i jezičke kulture u Tršiću. Ona je u kategoriji drugog razreda srednjih škola jedina nagrađena sa juga Srbije.
Za ovo takmičenje pripremala je profesorka srpskog jezika i književnosti Marija Todorović. Sara je odlična učenica i ima sve petice.
-Imam vremena za sve, i učenje i druženje sa svojim prijateljima i drugarima iz škole. Ništa mi nije teško, ali sam se za takmičenje u Tršiću spremala baš ozbiljno. Obradovao me je rezultat, jer on samo može da me podstakne da učim još više i postignem još bolje rezultate. Volim sve predmete, ali možda malo više francuski jezik, u odnosu na ostale. Razmišljam da upišem prava ili arhitekturu, ali još se nisam u potpunosti odlučila. – kaže Sara.
Pored Sare Radosavljević, koja je postigla najveći uspeh, u Tršiću su se takmičile i učenice prvog razreda prokupačke Gimnazije Milica Radovanović i Bojana Lukić.
Ovaj veliki uspeh usledio je nakon sjajnog plasmana prokupačkih gimnazijalaca na Književnoj olimpijadi u Sremskim Karlovcima. Tada je čak sedam učenika Gimnazije osvojilo jedno od prva tri mesta na testu iz poznavanja književnosti.
Pročitajte vesti iz: Kuršumlija Prokuplje