glavni-glumac-je-u-sarajevu-rekao-ovu-jezivu-recenicu-i-pola-publike-je-istog-trenutka-napustilo-dvoranu!

21.08.2019. 10:56

 Peti, odnosno jučeračnji dan Sarajevo film festival, obeležio je svojevrsni skandal kada se na konferenciji za štampu poveo razgvoor sa glumcima rumunskog filma “Mo”.

Scena iz filma “Mo” Foto: danarogoz / Instagram

Reč je o ostvarenju sa veoma teškom tematikom – u fokus je stavljeno silovanje mladih devojaka, sa posebnim akcentom na krug profesora i učenica.

Tokom obraćanja glavni glumac Razvan Vasiljesku, koji u filmu tumači ulogu profesora koji je silovao učenicu, osvrnuo se na ovu problematiku, ali je razgovor tada krenuo u potpuno pogrešnom smeru, kako prenose “Nezavisne novine”.

“Sve te devojke su jako lepe, naprosto ne možete da ih ne gledate. Dok sam predavao glumu na akademiji, naravno da su bile tu učenice koje su lepo izgledale”, rekao je poznati Rumun u pokušaju da napravi duhovitu opasku, međutim publiku je ova izjava pošteno razbesnela.

Više od polovine sale se istog trenutak ispraznilo, a neki su i zviždali na ovu kontroverznu izjavu.

Njegova koleginica Dana Rogoz, u filmu studentkinja Monika, pokušala je da ga “opere” od izrečenog, a potom je istakla koliko su problematične situacije tog tipa zapravo prisutne.

“Društvu treba servirati istinu. Veoma mi je teško bilo da snimim scene silovanja i sada se potresem kada govorim o tome. Volela bih kada bi ovaj film otvorio tu problematiku silovanja devojaka, pogotovo u školskim ustanovama. Nakon prikazivanja filma u Rumuniji mnogo mi je devojaka prišlo pričajući o svemu što su one prolazile. Tad sam uvidela da je ovaj problem veliki”, zaključila je.

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.