GLAVNI MOST JE OPET U RUPAMA

GLAVNI MOST JE OPET U RUPAMA

Glavni most na reci Toplici u centru Prokuplja kojim svakodnevno prolaze stostine stanovnika i koji povezuje industrijsku zonu grada, Bolnicu, autobusku i železničku stanicu sa gradom opet je pun rupa. One se pojave posle svake kiše, snega, mraza i na žalost, samo se privremeno zakrpe.

U tm rupama se vidi osnovna konstrukcija mosta, a gotovo po sredini, kada se pogleda odozdo, kao da će most ubrzo da se raspukne na pola.

-Dodatni problem stabilnosti predstavlja ono ostrvo smeća koje sve više raste a koje niko od nadležnih ne želi da ukloni. Zar je teško to učiniti- pita se jedan građanin Prokuplja.

On dodaje da su stručnjaci već odavno utvrdili da se ova situacija podhitno mora rešiti, jer voda sve više potkopava osnovne nosače mosta i prema sadašnjem stanju, samo je pitanje vremena i trenutka kada će se on srušiti, odnosno raspući na pola.

Posebno opterećenje na mostu evidentno je poslednjih godina zbog kamiona koji koriste carinsku ispostavu i autobusa koji prevoze radnike u Fabrici „Leoni“. Ako uzmemo u obzir i učenike svih škola koji žive u Gariću, a svakodnevno ga prelaze, kao i vozila hitne pomoći do prokupačke bolnice, ova građevina je srce Prokuplja, ali izgleda da za to niko ne mari!

B.R.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...