V.d. direktora Srednje škole Blace, Gordana Đorđević, zloupotrebila službeni položaj i izvršila čitav niz krivičnih dela?!
Kako redakcija našeg portala saznaje, protiv direktorke Srednje škole Blace podnete su krivične prijave Višem javnom tužilaštvu u Prokuplju i to za čitav niz krivičnih dela: Zloupotreba službenog položaja, Odavanje službene tajne i eventualno Oduzimanje i uništenje službenog pečata i službenog spisa.


Naime, v.d. direktora Srednje škole Blace i sekretar iste ustanove, Ivan Janjević, su u kancelariji v.d. direktora Srednje škole Blace neovlašćenom licu, Zlatku Dimitrijeviću, učinili dostupnim podatke, odnosno davali na uvid, razgledanje i fotokopiranje službene spise i poverljivu dokumentaciju koja se odnosi na poslovanje i funkcionisanje ove ustanove.


Uzevši u obzir da je lice kojem je pomenuta dokumentacija učinjena dostupnom običan građanin, dakle nije član organa škole ili drugog nadležnog državnog organa, v.d. direktorka je zloupotrebila svoj položaj i prekoračila ovlašćenja, te postoji osnov sumnje da je na taj način nanela štetu ustanovi ili povredila prava drugog lica. Takođe, isto se stavja na teret i odgovornost Janjević Ivanu, koji je učestvovao u opisanim postupanju, iako je kao sekretar škole bio dužan da ukaže na povredu zakona, prekoračenje ovlašćenja v.d. direktora i kršenje zakonske procedure vezane za pristup informacijama od javnog značaj. 


Takođe, stavljanjem na raspolaganje obimne dokumentcije vezane za poslovanje škole, postoji osnov sumnje da su na taj način odane službene tajne, odnosno stavljeni na uvid poverljivi podaci i dokumentacija od značaja za rad i zakonito funkcionisanje ove ustanove.

Zlatko Dimitrijević se do 2008. godine nalazio na mestu opštinskog menadžera, a odatle je smenjen po navodima tadašnjeg predsednika opštine Blace, Nebojše Milosavljevića, zbog brojnih nezakonitosti u radu i pokušaja malverzacija. Dimitrijević je bio jedan od glavnih protivnika Nebojše Milosavljevića, predsednika OO Demokratske stranke, optuživavši ga za sumnjiv način izdavanja građevisnkog zemljišta, loše stanje u javnim preduzećima i mnogo toga drugog. 2012. godine kao kandidat grupe građana ušao je u lakalnu skupštinu, da bi se posle izvesnog vremena učlanio u Srpsku naprednu stranku. 2016. godine izabran je za odbornika na listi Srpske napredne stranke, a odbirnička većina izabrala ga je za predsednika skupštine. 2017. godine smenjen je sa te funkcije.

Urednik:I.R