Prenosimo u celosti otvoreno pismo navijača i članova kluba FK Jastrebac Blace:

,,Poštovani sugradjani obraćamo vam se otvorenim pismom kako bih vas upoznali sa situacijom u FK Jastrebac Blace. Pre svega želimo da istaknemo da je fudbalski klub Jastrebac Blace klub sa dugogodišnjom tradicijom, da je kroz svoje postojanje prolazio kroz različite periode i iznedrio veliki broj uspešnih sportista.Ovo što sa danas dešava u klubu nezapamćeno je u njegovom postojanu. Na sceni je pokušaj isterivanja nekoliko igrača,prvotimaca, iz FK Jastrebac Blace koji su potekli u ovom klubu, a koji čine okosnicu tima.Njih bi zamenili igrači koji nisu iz Blace tj. žargonski rečeno igrači sa strane, a kao razlog bi se naveo nepoštovanje discipline unutar kluba kao i rušenje jedinstva kluba.

O čemu se zapravo radi?

Cela priča počinje nelagalnim postavljenjem  Marka Grujića,kuma Miloša Vasiljevića, predsednika  FSTO, za predsednika Upravnog odbora FK Jastrebac Blace. Grujić je za predsednika Upravnog odbora izabran protivno važećem Statutu kluba. U Statutu FK Jastrebca jasno i nedvosmisleno stoji da Upravni odbor bira Skupština kluba, a ukoliko se pojavi upražnjeno mesto, na predlog predsednika kluba, Upravni odbor će doneti odluku o zameni najviše 1/3 članova Upravnog odbora, s tim što će promena biti verifikovana na prvoj sednici Skupštine kluba.Takodje u Statutu jasno stoji da predsednika Upravnog odbora bira Skupština kluba iz reda članova Upravnog odbora kluba.Tako da je pomenuti Grujić izabran protivno važećem Statutu kluba.

Cilj je sledeći isterati igrače iz Blaca kako bi se sada već bez ikakve kontrole i transparentnosti trošila budzetska sredstva.Sledeći korak je iskoršćavanje  razdora izmedju predsednika kluba Nebojše Grujića navijača, članova kluba usled  toga pripremiti sednicu Skupštine kluba na kojoj bi usledila smena pomenutog  Nebojše Grujića, a na mesto predsednika FK Jastrebac Blace bio izabran čovek od poverenja predsednika FSTO,Miloša Vasiljevića.

U prilog ovome ide i činjenica da predsednik FSTO Milos Vasiljević se nije javno oglasio i podržao odluku FK Jastrebac da FK Akademija  iz Prokuplja na čijem čelu se nalazi Vanja Stojanovic, bivši direktor sportske hale Doktor Zoran Djindjic u Prokuplju i član gradskog odbora SSP,kojem FK Topličanin nije dozvolio da nastupa na njegovom stadionu i time usmerio celokupno nezadovoljstvo ovom odlukom opštinskog odbora SNS Blace na pomenutnog Grujica.

Takodje obaveštavamo vas da se predsednik kluba, Nebojša Grujić, u svom dosadašnjem  rukovodjenju ponašao protivno Statutu I flagrantno ga kršio ali o tome ćemo više drugom prilikom.

Gospodine Vasiljeviću nisu prvotimci FK Jastrebca o račun budzeta za sport provodili doček Nove godine u Atini. Nisu prvotimci FK Jastrebca dotadašnjeg direktora veterinarske stanice kao nagradu za uspešno direktorovanje veterinarskom stanicom premestili na mesto  predsednika košarkaškog kluba. Nisu prvotimci FK Jastrebca kompromitovani nezabeleženo kurupcionaškim  skandalom, s načelnikom  Opštinske uprave uhvaćen u istu in flagranti.Nisu  prvotimci FK Jastrebac  oštotetili budzet za sport za desetine hiljada evra i iste potrošili u kladionici.Ne vodi se postupak protivu prvotimaca FK Jastrebca  Blace pred Višim sudom u Nišu.Gospodine Vasiljeviću FK Jastrebac Blace nije veterinarska stanica, a ni košarkaški klub Zone Boys.”