govorili-su-im-da-su-ruzni-pacici-i-da-ne-zasluzuju-da-zive-danas-su-najpopularniji-modeli-za-kojima-se-ljudi-okrecu-u-cudu-zbog-izgleda

26.03.2019. 20:19

U poslednje dve decenije poželjna estetika kod muškaraca i žena promenila se nekoliko puta. Početkom milenijuma mršavost je bila prioritet, ali deceniju i po kasnije obline su novi željeni izgled. Kako po pitanju fizičkog izgleda, tako i po pitanju lica promenili su standardi. Ove devojke su prvobitno okarakterisane kao „ružne“, ali trenutno su najzaposleniji modeli u svetu zbog specifičnog izgleda.

Zatvori

Tando Hopa

Tando je poreklom iz Afrike i godinama je radila kao advokat. Međutim, zbog albinizma (grupe bolesti koje se nasleđuju autozomno recisivno) skrenula je pažnju modnih kuća i dizajnera.

Ana Marinič

Ana pati od alopecije zbog čega je još kao dete upotpunosti ostala bez kose i dlaka na telu. Ono što se smatralo njenom najvećom manom, ispala je njena najveća vrlina jer je svi traže da radi revije.

Slik Vuds

Silk u detinjstvu su nazivali ružnim pačetom zbog velikog razmaka između zuba. Danas je jedan od najuspešnijih modela i pevačica Rijana je obožava.

April Star

April je sa šest godina dijagnostikovan vitiligo. Njeni roditelji su je uvek podržavali i nekoliko godina kasnije pozvana je da bude gost u emisiji „The Real“, a potom je postala zaštitno lice za promociju ljubavi prema sebi u brojnim magazinama širom sveta.

Tesa Mek Milan

Tesa je poreklom iz Teksasa i želela je da bude glumica, ali nakon fotografisanja za sajt models.com njena sudbina je bila određena. Radi revije za najveće dizajnere, između ostalog za Marka Džejkobsa.

Žazel Zanoti

Žazel obožava svetlu šminku. Prijateljstvo sa članovima benda Die Antwoord joj je omogućilo da se pozicionira na modnoj i modeling sceni zbog neobičnog izgleda.

Sofija Hadžipanteli

Sofija je poreklom iz Grčke i u detinjstvu su je često bila žrtva nasilnika zbog svog izgleda. Njen jedinstveno lice inspirisan Fridom Kalo joj je omogućio mnogo poslova u svetu mode.