Grad Prokuplje, saopštenje: Isplaćena solidarna pomoć radnicima

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Grad Prokuplje, a pre svega gradonačelnik Aleksandar Simonović i načelnik Gradske uprave Nikola Koprivica vode računa o radnicima lokalne samouprave, ali i zaposlenima u javnim ustanovama i preduzećima. Svi podjednako, bez ikakve razlike, treba da imaju ista prava, počev od osnovih uslova za rad, preko prava na godišnji odmor, mesečnu naknadu, pa do solidarne pomoći.
  Kada smo došli na vlast, zatekli smo velike dugove i katastrofalno stanje, a sada je i kamata na ta dugovanja došla na naplatu. Zadužiti se kreditno i vratiti iste ili “stegnuti kaiš” pa se nekako razdužiti? Izabrali smo ovo drugo. I ne kajemo se. Imali smo brojne poteškoće u poslovanju, nismo mogli da realizujemo niti jedan veći projekat, zaposleni su trpeli… Međutim, to vreme je sada iza nas.
  Budžet Grada je stabilan, imamo sredstva, tako da zaposleni u lokalnoj samoupravi i javnim ustanovama i preduzećima nemaju razloga da brinu jer smo odgovorna vlast, kojoj su radnici na prvom mestu. Sada možemo da stanemo rame uz rame sa drugim gradovima i opštinama, njih pedesetak, koji su isplatili solidarnu pomoć radnicima, kao što su Beograd, Bor, Pirot, Niš. Obzirom da su zaposleni u Javno-komunalnom preduzeću “Hameum” dobili solidarnu pomoć, i da je ostalo da im se isplati samo poslednja rata, nikada nismo ni pomislili da odvojimo te radnike od radnika lokalne samouprave, ili onih koji rade u ustanovama i preduzećima čiji je osnovač Grad.
  Radnicima će biti isplaćena solidarna pomoć ne zato što je to naša zakonska obaveza već smo svesni toga da plate nisu velike, i da treba pomoći ljudima, posebno pre novogodišnjih i božićnih praznika.
  Ali takođe smo svesni toga da postoji veliki broj onih koji nisu zaposleni, koji nemaju nikakve mesečne prihode. To niko od nas ne sme da zaboravi, ni rukovodstvo Grada niti zaposleni. Kao domaćinska i odgovorna vlast, treba da mislimo i na te ljude, to je naša dužnost, da otvorimo nova radna mesta, da mogu normalno da žive.
  Ukidanjem zabrane zapošljavanja, privlačenjem domaćih i stranih investitora i otvaranjem novih radnih mesta, izborićemo se da svaki punoletni i radno sposobni žitelj Prokuplja dobije zaposlenje, da ljudi ostaju na svojim ognjištima i da mogu pristojno da žive od svog rada. To će biti naša najveća pohvala i priznanje, tek tada ćemo biti sigurni da smo ispunili postavljene ciljeve.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475644


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...