Gradonačelnik posetio dve škole i uručio đacima poklone

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović i član Gradskog veća za prosvetu, omladinu i sport Maja Ranđelović, danas su posetili Osnovnu školu „Milić Rakić Mirko“ i učenicima koji pohađaju jednosmensku-celodnevnu nastavu, uručili novogodišnje poklone.

  -Grad Prokuplje mnogo pažnje posvećuje deci, tako smo značajna sredstva ove godine uložili u škole i vrtiće, kako bismo našim najmlađim sugađanima obezbedili što bolje uslove za rad i školovanje, istakao je gradonačelnik Simonović.

  On se osvrnuo i na odlične rezultate koje prokupački đaci i studenti postižu, i naglasio da je Grad Prokuplje posebno ponosan na studente koji visokim prosekom na univerzitetima po Srbiji, pronose dobar glas i podižu ugled Prokuplja.

  -U Prokuplju se iz godine u godinu rađa sve više dece, pa broj đaka u našim školama ne opada, zahvaljući čemu ostaju da rade i odeljenja po selima, kazala je većnica Maja Ranđelović.

  Pročitajte i…  Ovako će izgledati renovirana „Evropa“: Nekadašnji hotel postaje muzej, radovi počinju na proleće

  Direktor Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“, Saša Jovović je zahvalio gradonačelniku na poseti i gradskoj vlasti na „sluhu“ koji imaju za prosvetu.

  -Zahvaljujući razumevanju naše lokalne samouprave, mi smo jedini u gradu, uspeli na najbolji način da organizujemo nastavu u okviru ovog, savremenog pilot projekta Ministarstva za obrazovanje Republike Srbije, koji predviđa socijalizaciju školske dece i njihovo usmeravanje na bavljenje aktivnostima koje sami odaberu, kazao je on.

  Takođe je istakao da se obogaćena jednosmenska nastava odvija i u izdvojenim odeljenjima u selima Petrovac i Mikulovac, kao i da lokalna samouprava finansira prevoz dece od kuće do škole i topli obrok koji sva deca dobijaju u okviru dnevnog boravka. U te svrhe, Grad je za tri meseca izdvojio 500.000 dinara.

  Pročitajte i…  Đaci “Tatkove” škole prodajom čestitki prikupljaju novac za lečenje Nikoline Josić

  Projekat koji je prihvatila ova Škola, kao jedna od 208 osnovnih škola u Srbiji, podrazumeva da đaci, posle obavezne nastave, ostaju u školi i bave se onim što su sami izabrali u okviru nekoliko grupa.

  Tako imaju prilike da nauče veštinu igranja šaha (crno-beli svet), da fotografišu, bave se osnovama novinarstva, upoznaju istoriju svog rodnog kraja i Srbije, i proširuju svoja znanja iz oblasti informatike.

  Gradonačelnik Simonović i većnica Ranđelović, obišli su i Osnovnu školu „Svetislav Mirković Nenad“ u Maloj Plani, kako bi poklonima obradovali i ove đake.

  I u ovoj Školi, 50-60 učenika uključeno je u ovaj vid nastave, gde za topli obrok za decu, Grad Prokuplje takođe izdvaja 500.000 dinara.

  Za predstavnike lokalne samouprave i sve prisutne, učenici ove Škole priredili su kulturno-umetnički program, koji je pobrao simpatije gledalaca, obzirom da su ga izveli učenici prvog i drugog razreda.

  Pročitajte i…  Besplatna članarina i književni susret za prvake

  Predstavnici Grada Prokuplja su na kraju poželili učenicima i zaposlenima srećne novogodišnje i božićne praznike.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=476068


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...