U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

    PROKUPLJE- Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović organizovao je konferenciju za novinare povodom demoliranja fontane u Spomen parku “Gvozdeni puk”. Gradonačelnik je kazao da će vandali biti otkriveni i apelovao na građane da maksimalno čuvaju i poštuju zajedničku imovinu, jer je potpuno besmisleno da se na obnavljanje troše sredstva, umesto da se taj novac ulaže u nova dobra. Inače, u poslednje vreme vandali su napravili dosta štete na mobilijarima za igru na dečijim igralištima.

    -Demoliranje fontane je čista bahatost, jer je skidanje mlaznica sa fontane šteta vrlo male novčane vrednosti. Spomen park je pod video nadzorom i nadam se da će vandali ubrzo biti otkriveni – rekao je Simonović koji je naglasio da je to zapravo i vid nepoštovanja prema našim slavnim precima, koji su dali živote za slobodu Srbije, i čija pukovska zastava nikad nije pala u ruke neprijatelju za sve vreme vojevanja.

    U izgradnju spomen parka koji simbolizuje Karađorđevu zvezdu lokalna samouprava uložila je 30 miliona dinara. Gradonačilnik je na konferenciji najavio i uređenje parkiranja , kako bi se sprečili vozači da svoje automobile ostavljaju na sam ulaz u park, gotovo do zelene površine.

    Spomen park svečano su otvorili premijer Srbije Ana Brnabić i gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović. 12. oktobra 2018. godine na stogodišnjicu od oslobođenja Prokuplja u Velikom ratu.

    Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468017