haljina-za-kojom-su-srpkinje-poludele-pronasli-smo-jedini-pravi-nacin-kako-da-je-nosite-i-kako-da-je-prilagodite-sebi

13.04.2019. 17:07

Mala crna haljina postala je modni standard. Svako ćaskanje o modi započinje debatom kako da je nosimo, kako da je osvežimo i sa čim da je iskombinujemo. Pominju je i oni koji je ne vole. Voleli je ili ne ako je imate u ormanu ona je odgovor na sve modne nedoumice bez obzira koliko garderobe imate.

Viktorija Bekam Foto: Profimedia

Popularno je nazvana mala, a ona uopšte ne mora da bude mala. Dužina se vrti oko kolena, iznad ili ispod, u zavisnosti da li žena želi da istakne svoje noge ili ne. Može da ima široke naramenice, kratak ili tričetvrt rukav. Isto tako mala crna haljina može biti bez ramenog dela i rukava.

Skarlet JohansonFoto: Profimedia

Ona je u stvari toliko pročišćena od svih nepotrebnih detalja da je svi doživljavamo kao malu. Minimum detalja je čini univerzalnom, i ostavlja prostor da je ponesete kako i gde želite.

Doručak kod TifanijaFoto: Profimedia

Tvorac male crne je čuvena Koko Šanel, a na pomen iste većina pomisli na sliku Odri Hepbern iz filma „Doručak kod Tifanija“ u Živanšijevom modelu. I tako vam je i danas. Svako ima svoju viziju male crne haljine, a zajednički imenitelj svima je sofisticiran i elegantan izgled. Manjak detalja ističe kroj u prvi plan, a to je upravo ono što nam pomaže da kreiramo željenu siluetu. Gde ste uski suzite je, na širim mestima popustite je i uz pravu dužinu haljine pobedili ste u modnom smislu.

Alesandra AmbrosioFoto: Profimedia

I najbitnije – mala crna haljine ne priznaje starosnu diskriminaciju. Upravo zbog toga jer je ona namenjena svim ženama u svim starosnim dobima ove subote uz „Blic ženu“ dobijate ekskluzivni poklon – krojni šnit za vanvremensku koktel haljinu i detaljno upustvo kako da je napravite.