Hammeum uređuje parkove

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Radnici Javno-komunalnog preduzeća „Hammeum“ iz Prokuplja, koriste ove tople oktobarske dane za uređenje parkova i cvetnih aranžmana koji zahvaljujući lepom vremenu, izgledaju kao u maju mesecu.

   

  -Iskoristili smo lepo vreme da izvršimo i revitalizaciju zelenih površina u centralnom gradskom parku, rekao je pomoćnik direktora JKP „Hameum“ Bratislav Dunjić.

  On je podvukao da je priprema zemljišta za setvu nove trave završena i da će na taj način u potpunosti biti obnovljena zelena površina u jednom delu centralnog parka koja je morala biti uklonjena zbog radova na renoviranju spomenika Topličkim junacima.

  Prema Dunjićevim rečima, nakon ovog posla, sledi i sadnja lukovica prolećnog cveća, tokom koje će u tri gradska parka, na za to predviđenim površinama, biti zasejano više od 5.000 lukovica viola, ljubičica, lala i narcisa.

  Pročitajte i…  Dom zdravlja Blace obeležio sa predškolcima Svetski dan hrane

  Kako je naglasio, cvetni aranžmani koji se sada redovno zalivaju i prihranjuju, neće biti uklanjani sve do prvih mrazeva, kako bi tako rascvetali i dalje krasili parkove.

  Inače, uporedo s ovim poslovima, radnici JKP „Hameum“ svakodnevno obavljaju i redovne poslove na održavanju gradske vodovodne mreže.

  Tako su u toku radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Ulici Cara Lazara, kao i rekonstrukcija stepeništa u Ulici Generala Trenijea.

  -Otklonjen je kvar na vodovodnoj mreži u Knez Mihajlovoj i Sokoličkoj ulici, dok se u Ulici Kralja Milana radi na novom vodovodnom priključku, kazali su u JKP „Hameum“.

  Pored ovoga, ekipe zadužene za održavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, vrše redovnu kontrolu, a ako je potrebno, i obeležavanje.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473413


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...