herceg-novi-–-idealno-letovanje!

Jedinstveni, neprekidni niz lepota koji  se pruža od obale do zaleđa grada gdje se nalaze sela tipične mediteranske arhitekture, do planine Orjen poznate po endemskim biljnim vrstama, brojnim ostacima austro-ugarskih fortifikacionih objekata i pešačkim stazama, predstavljaju izuzetan spoj planinskog i primorskog pejzaža na zanemarljivoj udaljenosi.

Herceg Novi – izuzetan spoj planinskog i primorskog pejzažaFoto: Promo

Mogućnost  planinarenja, hajkinga,  vožnja bicikla planinskim stazama ili posjeta avanturističkom parku Vrbanj, i aktivnosti na moru poput jedrenja, ronjenja, plivanja i ribanja, ovde su kao retko gde na svetu mogući u istom danu. Dva doživljaja, planinski i primorski, izazov je kojem se ne može odoleti. Pored savršene klime Herceg Novi obiluje atrakcijama koje obavezno treba posetiti.

Herceg Novi pruža obilje mogućnosti za turisteFoto: Promo

Hercegnovsko šetalište „Pet Danica”, u dužini od šest kilometara, proteže se pored mora i idealna je ruta za šetnju brzim ili laganim hodom, trčanje, vožnju rolera i bicikla, meditaciju pored mora, otkrivanje istorije grada i druženje u nekom od kafića ili restorana sa opuštajućim pogledom na more.

Obilazak monumentalnih tvrđava Kanli kule, Forte mare, Citadele, Sat kule i Španjole predstavlja poseban doživljaj za posjetioce i zahvaljiujući vodičima uživaćete u pričama o mjestima ukrštanja različitih civilizacija na razmeđi Istoka i Zapada.  Druga jednako interesantna organizovana tura je obilazak Zavičajnog muzeja, Njegoševe škole i kuće Iva Andrića, na Toploj.

Herceg Novi  se ponosi  atraktivnim izletištima koja vam toplo preporučujemo kako biste upotpunili boravak. Najpopularnija su : Luštica, ribarsko mjesto Rose, plaža okićena plavom zastavicom – Dobreč,  plaža Žanjice, Mirišta, Subra, Vrbanj, te selo Žlijebi sa krovovima od “kamene čipke”.

Plaža ŽanjiceFoto: Promo

A kada su u pitanju jednodnevni izleti po Crnoj Gori, za zainteresovane turiste preporuka su Perast, Kotor, Sveti Stefan, Lovćen, Skadarsko jezero.… uz činjenicu da se ujutro probudite u Herceg Novom, ručate na jezeru i uživate u šetnji crnogoskim planinama tokom istog dana.

Tradicija brojnih muzičkih, scenskih , sportskih, zabavnih  i kulturnih programa zahvaljujići  kojima se, posebno u toku letnjih meseci , ovaj grad  pretvara u veliku pozornicu pod otvorenim nebom, duga je. Gradski puls diktiraju koncerti i festivali poput Filmskog festivala, Guitar art festivala, Operose, Dana muzike, Jazz festivala….

Predivan odmoru u mediteranskom ambijentuFoto: Promo

Dakle, doživite prekrasan odmor u  mediteranskom ambijentu, uživajte u nezaboravnim pogledima i prepustite se raznolikoj ponudi po najpovoljnijim cenama u regionu koje su za vas ovog leta pripremili brojni hotelijeri i izdavaoci privatnog smeštaja.

Dobrodošli!

www.hercegnovi.travel