HEROJI PRIRODE I OKRUŽENJA

Povodom završetka programa „Smanjenje rizika i ublažavanje posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti“, Crveni krst Prokuplje dodelio je plakete „Heroji prirode i okruženja“ svim učesnicima koji su doprineli njegovoj uspešnoj realizaciji.

Tokom protekla dva meseca, volonteri Crvenog krsta, sertifikovani edukatori, organizovali su radionice za učenike trećeg razreda Osnovne škole “Nikodije Stojanović Tatko“. Kako je istakla koordinator programa, Irena Antonijević, učenici su pokazali veliko interesovanje za radioničarski rad i maksimalno se zalagali da steknu potrebna znanja i veštine iz ove oblasti.

-Naše druženje dalo je izuzetne rezultate, što pokazuje i takmičenje koje smo organizovali u okviru ovog programa. Učesnici naših radionica, naučili su kako treba da se ponašaju u određenim rizičnim situacijama. Cilj nam je bio da ih edukujemo da na pravi način reaguju i smanje rizik od posledica kada se nađu u eventualnim prirodnim nesrećama, kao što su zemljotresi, poplave, klizišta, požari- istakla je Antonijević.

Plakete Crvenog krsta Srbije učenicima je uručio sekretar Crvenog krsta u Prokuplju, Dragan Subotić.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...