hirurg-koji-je-uradio-najveci-broj-laserskih-operacija-na-svetu-otkriva-evo-zasto-je-laser-najbolji-alat-za-prosirene-vene-i-kapilare

– U rukama iskusnog hirurga laser je najbolji alat kad je u pitanju lečenje proširenih vena i kapilara. Pomoću lasera možemo da tretiramo obolele segmente vena i kapilara s milimetarskom preciznošću – objašnjava dr Petar Dragić, specijalizovani hirurg iz oblasti venske problematike i venske estetike, pionir u ovoj oblasti i lekar koji je uradio najveći broj laserskih operacija vena na planeti.

Nema reza niti ožiljaka

Proširene vene najčešće se javljaju između 35. i 60. godine života, ali mogu da se pojave i ranije, naročito u trudnoćiFoto: Profimedia

Takođe, ističe naš sagovornik, laserska operacija vena odvija se u lokalnoj anesteziji, traje oko pola sata, a pacijent nakon toga odlazi kući i vraća se svakodnevnim aktivnostima.

– Nema rezova, sve se odvija kroz tanku iglicu u lokalnoj anesteziji te se pacijent neuporedivo brže oporavlja u odnosu na sve druge metode.

Ono što je najvažnije jeste to da je laser bezbedan jer se u terapiji koristi svetlosni zrak koji je potpuno organski za razliku od drugih metoda – kao što su sklerozacija penom ili ubrizgavanje nekih drugih stranih materijala, poput lepka za vene, koji trajno ostaju u organizmu.

Porculanski podmlađene noge

Kada povećan pritisak u veni traje dugo – javljaju se i kapilari, problem koji ima više od dve trećine ženske populacije. Razlikuju se od vena po tome što se nalaze u koži, a njihov promer je mnogo manji. Zbog toga su i mnogo kompleksniji, a za njihovo rešavanje potrebna je velika stručnost.

– Priznanje koje smo dobili u Brazilu upravo se odnosi na novu metodu koja je potpuno bezopasna, s perfenktnim estetskim rezultatima. Konačno možemo da kažemo da smo došli do uspešnog načina lečenja kapilara, a rezultat su porculanski podmlađene noge – ističe doktor Dragić.

Ambasador venske hirurgije

„Prvi svetski ambasador venske estetike“ naziv je priznanja koje je nedavno dobio dr Petar Dragić na kongresu u Sao Paulu. Struka je potvrdila da je on najbolji u venskoj laserskoj hirurgiji, kao lekar koji je uradio najviše laserskih operacija vena na svetu.

Prednosti laserske operacije vena:

* operacija vena se iz sale preselila u ambulantu

* opšta anestezija zamenjena je lokalnom

* nema rezova, sve se odvija kroz tanku iglicu

* intervencija traje oko pola sata

* pacijent nakon intervencije ustaje i vraća se svojim svakodnevnim aktivnostima

* estetski rezultati su perfektni

Violeta Nedeljković, Blic žena