HOĆE LI GRAD PODRŽATI GRAĐANE?

Neformalna grupa u Prokuplju prikupila je 2. 178 potpisa građana Prokuplja koji nisu za izgradnju mini hidro elektrana na teritoriji grada. Oni su danas zvanično predali inicijativu za zabranu MHE na teritoriji grada nadležnima u Prokuplju. Ostaje da se po važećem zakonu najkasnije u roku od 60 dana Skupština grada izjasni o ovoj inicijativi.

-Građani su svoje rekli, sada se čekaju donosioci odluka, odnosno vaši prijatelji i komšije, ljudi za koje ste glasali, oni koji su vaš glas u skupštini grada. Pričajte sa njima,objasnite im posledice njihovog NE glasanja za zabranu MHE- kazala je Tijana Stoiljković, koja je jedan od članova neformalne grupe koja je podnela inicijativu.

Za izgradnju mini hidroelektrana na teritoriji grada saznalo se početkom oktobra. Prema podacima do kojih su došli članovi ove grupe postoji šest lokacija na kojima bi trebalo da se izgrade. Jedna od njih je i Rastovnica, te je polovinom oktobra na mestu gde treba da se gradi MHE održano protestno okupljanje građana. Kasnije je pokrenuta inicijativa o sakupljanju poptpisa i nakon što je prikupljeno više od pet odsto građana, ona je i predata lokalnoj vlasti.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...