hoce-li-nam-„kruna“-doneti-krunu?-evo-sta-o-neveni-kazu-stranci-i-kladionice

Pesmom „Kruna“ koju je posvetila suprugu, crnogorskom pilotu Nikoli Ivanoviću, Nevena Božović trijumfovala je u martu ove godine na Beoviziji.

Bila je to pobeda začinjena suzama radosnicama.

Da li će nam sada „Kruna“ doneti krunu u Izraelu?

Britanski „Miror“ našu Nevenu ocenjuje ocenom 7/10 (čistu desetku daje San marinu, a Rusima koji vode u brojnim prognozama daje 8/10). i kaže da naša predstavnica može do finala.

Za samu pesmu piše da je u prvom delu „predvidljiva“, ali da zvukovi gitare i violina u nastavku iznenađuju. Ističe i to što deo pesme izvodi hor i poručuje: „Veoma dobro“.

Sa druge strane „Radio tajm“ napominje da će Nevena postati prva učesnica Evrovizije koja se pre takmičenja u seniorskoj konkurenciji borila kao juniorka, 2007. u Roterdamu kada je pesmom „Piši mi“ zauzela sjajnu treću poziciju.

Kada je u pitanju njen plasman, ne polaže mnogo nade za prolazak u finale.

Na kladioničarskoj listi „eurovisionworld.com“ Nevena među 41 učesnikom zauzima 22 poziciju. Bolje je plasirana od Rumunije (31. mesto), korak ispred Albanije, šest mesta iza Slovenije, i čak 13 mesta beži Hrvatskoj.

Poslednju 41. poziciju zauzima Crna Gora.

Prema ovoj listi prva tri mesta odnose Holandija, Švedska i Francuska, a u stopu ih prati Rusija koja je za mnoge favoriti ove godine.

Naš favorit je Nevena Božović! i posle trećeg mesta na Dečjoj Pesmi Evrovizije nekako bi sjajno „došao“ trijumf na Pesmi Evrovizije.

Red je da nakon pobede Marije Šerifović 2007. u Helsinkiju vratimo Evrosong u Beograd!

Ovogodišnje takmičenje prati i veliki političko- vojni skandal, jer islamski džihadisti prete da će silom zaustaviti događaj.

Naš evrovoizijski tim saopštio je da bezbednost takmičara i sama manifestacija nisu ugroženi.