Ima li falsifikovanja u DZ Kuršumlija 1 deo

0

REKONSTRUKCIJA AMBULANTE U KOSANIČKOJ RAČI

Zaslužujemo li rukovodioce koje imamo? Kako da običan građanin zna ko i kako radi svoj posao da bi na sledećim izborima nagradio one koji su radili po zakonu i uradili ono što su obećali ili pak da kazni one koji su izvor korupcije i kriminala i one koji su eto samo nesposobni. Samo kako to oni da znaju? Lokalna televizija ne prenosi skupštine, nijedan lokalni mediji ni reč o lošim stvarima koje se dešavaju već godinama. Svi uzimaju pare i ćute. E ima i onih koji neće da ćute i koje ne mogu da kupe i uplaše, a pokušali su. Ja sam samo jedan od tih a ovaj blog je jedini svetionik istine i mogućnosti da se vidi i druga strana priče. Pa vi cenite kad vidite i čujete obe strane.

Možemo li verovati direktorki DZ Kuršumlija Uraniji Petrović i dokumentaciji koju dostavlja. Kako ona tako i ostali opštinski funkcioneri nemaju hrabrosti da izađu na TV duel sa mnom, da malo polemišemo, a vi sudite. Ovo je jedan od načina da upoznamo građane ali i državne organe sa onim što je nama znano i dostupno. Ako imate drugačije informacije dostavite, objavićemo. Evo na osnovu dokumenata a ne priče objaviću 1 deo materijala koji može rasvetliti postavljeno pitanje.

Dana 07.08.2015 podneo sam zahtev 1644 DZ Kuršumlija da mi dostavi:
1. Fotokopije dokumenata vezanih za održavanje i rekonstrukciju ambulante u Rači za 2013, 2014 i 2015 godinu

Dobio sam odgovor gde jedna osiona direktorka umesto da jednostavno dostavi traženu dokumentaciju, to odbija da uradi a pri tome misli da joj je posao i da može da deli savete odbornicima kako da koriste slobodno vreme itd. U odgovoru stoji i ovo

Obaveštavamo vas da rekonstrukcija ambulante u Kosaničkoj Rači nije finansirana iz sredstava lopkalne samouprave, tako da nismo u obavezi da vam dostavimo tražene podatke”

Međutim u podnetom izveštaju SO Kuršumlija za 2015 na strani 7 piše sledeće:
,,Sagrađeni su i renovirani svi objekti u Domu zdravlja Kuršumlija kao i u terenskim ambulantama”
Na strani 8 takođe piše:

,,Sve terenske ambulante su sređene i opremljene za nesmetan rad. Sanirani su mokri čvorovi u prostorijama Doma zdravlja Kuršumlija na ime čega je lokalna samouprava izdvojila 199.000 dinara kao i u terenskim ambulantama za šta je izdvojeno ukupno 372.440 dinara”

Obratite pažnju na početak rečenice (Sve terenske ambulante) i zaključak da li ovo predstavlja falsifikovanje ili ne izvedite sami.

Nastaviće se ………………

Zvezdan Ristić
KURŠUMLIJA BEZ CENZURE