imaju-stotine-hiljada-pratilaca-i-izgledaju-savrseno-na-instagramu:-ovih-5-zena-resilo-je-da-pokaze-pravu-istinu-i-ne-mozemo-dovoljno-da-im-zahvalimo!

Ponekada je depresivno koliko je sve idilično, a shodno broju pratilaca slika idealnog života je sve jača i jača, baš kao i vizuelni identitet samog blogera ili influensera.

Na koncu svega rezultat je da praktično nema nikoga ko nešto znači u Instagram svetu, a da nije izvajan, trendi obučen sa ultra negovanom kožom i kosom, a ovo je očekivano daleko prisutnije kod žena.

No, srećom, sve je zastupljeniji trend “Instagram vs stvarnost” u okviru kog korisnici na fotografijama pokušavaju da prikažu onu stvarniju, neobrađenu sliku sveta i porede je sa onom koja se uglavnom plasira.

Ovog puta izdvojili smo pet blogerki koje “najglasnije” zastupaju “Instagram vs stvarnost” ideju i koje su u više navrata srušile tabue i hrabro pokazale da nije zlato sve što sija, i da se iza maske savršenih žena zapravo kriju one obične – koje su ovladale umećem poziranja i fotografisanja.

Zaista su prava inspiracija i slika i prilike ideje o tome da je samopouzdanje ključ privlačnosti, koju ovog meseca i slavimo! Naime, portal Žena rešio je da septembar posveti samopouzdnaju i slavljenju žene u svakom njenom obliku, a više o svemu pročitajte OVDE.

Česi King

Ova 25-godišnja Britanka imaviše od 600 hiljada pratilaca, a gotovo svakodnevno razbija mit o savršensti pokazuje kako žensko telo ne mora i ne treba da bude izvajano da bi bilo lepo.

Često objavljuje fotografije na kojima se vidi da ima celulit, nezategnut stomak, na kojima ima različite grimase ili na kojima nije stigla da vešto ispozira.

I upravo zato je ogromna inspiracija, jer kad sve skupi i sabere, Česi nam pokazuje da je lepota samo stvar perspektive.

Karina Irbi

Atraktivna plavuša ima dva profila – jedan na kome je prati milion ljudi i gde kači standardne, izazovne i besprekorne fotografije, ali i onaj manje popularan sa oko 90 hiljada pratilaca gde prikazuje sebe i svoj život onakvim kakvi zaista jesu.

Na istom Australijanka bez stida pokazuje naduven stomak, kožu punu bubuljica, podbradak i sve one ne tako privlačne stvari koje žene neretko kriju.

Karina pokušava da objasni ženama da je ekstremno važno prihvatiti sebe i svoje nedostatke, kako biste mogli da dišete punim plućima.

Rijana Mejer

Ova dama, koju na Instagramu prati preko 400.000 ljudi, odlučila se na potez koji je zaista osvežavajuć i pre svega otkriva pravo stanje stvari.

Naime, lepa plavuša veoma često objavljuje outtake fotografije, odnosno one nastale pre savršene, koje uglavnom nikad ne ugledaju svetlost dana.

“Želim da pokažem svima da fotografije koje vidimo na Instagramu, posebno one kod influensera, nikada nisu stvarne”, prokomentarisala je, dodajući da tu ime puno odglumljenih situacija i veštog poziranja.

Sara Puhto

Ova 23-godišnja Finkinja redovno podseća pratioce kako samo promena poze može u potpunosti da promeni vaš izgled.

Neretko objavljuje kolaž dve fotografije od kojih na jednom pozira, a na drugoj je prirodna i opuštena – razlika je očigledna!

“Ponekad objavljujem samo stvarne fotografije da podsećam ljude na to kako stvarnost iza Instagrama zapravo izgleda”, napisala je u jednoj od objava.

Viktorija Spens

Ova 24-godišnjakinja iz Mančestera bavi se fitnesom, ali čak i ona ima loše dane, a tvrdi da joj je cilj da se svaka žena dobro oseća u svojoj koži.

You know this ‘body acceptance’ stuff gets easier when you stop worrying about what other people think about your body.

Growing up in the dance industry and then going into bikini competing, I have been smothered by other people’s opinions of my body. I’ve been too fat, too thin, thighs to thick, thighs to thin, too tall, too small, need to gain weight, need to loose a little bit more. So when it came to leaving the diet world behind and just letting my body be, I found it f**king hard not to feel judged especially when it came to putting on some weight and finding my happy place.

Realising that my body is MY body, and it’s not a trophy that only exists for other people’s validation or judgement has helped me find a level of comfort in my own skin, regardless of how it looks.

People might feel entitled enough to have an opinion on your body, but only you can give them the permission to let their judgment affect you.💛#bodyacceptance#mytruth#bodyconfidence#ditchingdietculture#freedom#mindset#selflove#acceptance

“Iako je sjajno pokazati svoje najbolje ja’, ali ako ste online da biste pomogli ljudima, treba da pokažete i svoju stvarnost. Kada neki pratilac dođe na vaš profil i vidi da ste kopali po maminom ormaru umesto što st kupovali nove krpice i da se i vi isto gojite, to mu pomaže da se oseća bolje, jer spoznaje da niko nije savršen i da nije sam”, rekla je Spensova.

Ona ponekad kači i vrlo luckaste fotografije na kojima pravi urnebesne grimase, a dokaz je da je opuštena i zadovoljna žena najlepša žena!

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.